Re: Výplata mzdy hotově - co podepsat?
Dobrý den,
dle mého názoru bohatě stačí ta výplatnice z Pohody (samozřejmě je třeba si to v Pohodě vyfiltrovat tak, aby na každého zaměstnance připadla jedna stránka, čili, aby neviděl mzdy ostatních zaměstnanců). Já to tak tedy dělám. To by ta sestava v Pohodě byla přeci k ničemu, kdybych musela mít podepsaný výdajový pokladní doklad :)
>>>Části zaměstnanců vyplácíme mzdy hotově a vždy je
>>>nechám podepsat výplatnici mezd vytvořenou SW Pohoda.
>>>Na
>>>základě toho zaúčtuji souhrnný výdajový pokladní
>>>doklad. K tomuto dokladu potom ofotím podepsanou
>>>výplatnici.
>>>Stačí to takto? Nebo je potřeba si nechat
>>>zpodepisovat
>>>od zaměstnanců i něco jiného např. přímo ten VPD? Moc
>>>děkuji
>
>Dobrý den,
>dle mého názoru bohatě stačí ta výplatnice z Pohody
>(samozřejmě je třeba si to v Pohodě vyfiltrovat tak, aby
>na každého zaměstnance připadla jedna stránka, čili,
>aby neviděl mzdy ostatních zaměstnanců). Já to tak tedy
>dělám. To by ta sestava v Pohodě byla přeci k ničemu,
>kdybych musela mít podepsaný výdajový pokladní doklad
>:)
Oběma moc děkuji :-) Do teď jsem si právě nechala podepisovat jen tu výplatnici, ale je to vlastně jen jeden podpis, tak trochu váhám zda nenechat podepsat i něco jiného. Třeba aby někdo potom neřekl, že nic nedostal.. U převodu na účet se to dá prokázat ale takto nevím. Zůstaneme tedy asi jen u té výplatnice, je pravda že k něčemu být musí :-)
Nemusíte mít asi nic dalšího podepsáno, mě daňařka řekla, že bych ty mzdové lístky neměla mít v pokladně, protože nikdo jiný než zaměstnanec by mzdový lístek vidět neměl, tak proto ty poklaďáky. Ale léta jsme ty mzdové lístky v pokladně měli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.