Re: exekuce a srážka ze mzdy
Domívám se, že odpověď paní v.e.n.d.y od 1.1.2014 již není správná. Abych řekla pravdu, výpočet pro letošní rok jsem na 100% nepochopila. Domnívám se, že tento měsíc můžete strhnout na dluh vůči podniku 3 984,-Kč, ale počkejte ještě na reakce jiných, třeba není moje odpověď správná.
Dobrý den paní Jasná, můžu se zeptat proč 3.984,- Kč? Já jsem pochopila, že pokud mám uznání závazku, mohu strhnout do poloviny ČM. Samozřejmě jsem v pořadí za exekucí. Tzn. polovina ČM je 6.742 - 1.916 = 4.826,- Kč. Aby mu zůstala polovina ČM. Nebo jsem to pochopila úplně špatně? Zatím jsem toto ještě neřešila, ale míváme škody, které zaměstnancům srážíme a ráda bych věděla, jak je to tedy správně.
Pátrala jsem a našla jsem k tomu i článek:
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/srazky-ze-mzdy-od-1-1-2014/
skoro na konci je tam příklad, když máte výkon rozhodnutí (což je v podstatě totéž co exekuce) a dohodu o srážkách ze mzdy mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.