Re: Nepodepsané smlouvy
já rovněž ne!!! Dělám mzdy a personalistiku dohromady a dokáži si to uhlídat,ale bez podespané smlouvy a fyzického nástupu zam-ce do PP do PC nezadávám. Ale chápu, že občas je to dost těžké z chlapů něco dostat. Každopádně to chce řešit a narovinu říct, že takhle to rozhodně NELZE!!!!!
Re: Nepodepsané smlouvy
Vyjádřila jsem se blbě, omlouvám se, měla jsem napsat, že pracovní poměr nevznikl z mého hladiska účetní, protože když mám nepodepsanou smlouvu a nevím, jestli skutečně do práce nastoupil , protože to mi nikdo nechodí hlásit, tak prostě nevím, a zatím to beru, že PP nevznikl.
Ano, pokud nastoupil do práce, ale v tom případě přece není takový problém ihned při nástupu podpis doplnit.
Jinak pokud účetní má smlouvu bez podpisu, tak jak ví, že zaměstnanec opravdu nastoupil a ten pracovní poměr vznikl ?
Já zavádím zaměstnance do systému min. den před nástupem a vždy si zajistím, abych měla podepsanou smlouvu jak od zaměstnavatele, tak od zaměstnance.
Dnes, když nesmíte uzavřít PP dřív, než absolvuje zdravotní prohlídku, tak v tom nevidím žádný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.