Vlákno názorů k dotazu Nepodepsané smlouvy od Kara - Re: Nepodepsané smlouvy Záleží na tom, co máte v...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2014 11:48

Kara (neregistrovaný)

Re: Nepodepsané smlouvy
    Záleží na tom, co máte v pracovní náplni, o co se staráte. Pokud máte na starosti i personální věci (pracovní smlouvy a jejich znění, výměry, lékařské prohlídky atd.), tak samozřejmě musíte mít všechny doklady v pořádku a když přijde kontrola, Vy jí je předkládáte.
    Pokud jste pouze mzdová účetní a dostanete jen údaje o zaměstnanci a jeho docházce a jeho mzdě a doklady má hlídat někdo jiný, tak mzdu zpracujte a na úřady ho přihlaste podle Vám dodaných údajů.
    Ale musíte být krytá, musí být jasno, jak to je s tou odpovědností.

• 16. 5. 2014 12:19

Ivanax (neregistrovaný)

Personalistiku na starosti nemám. Přihlášky na ZP dělám až po uzavření výplat, - ale to se tak dělalo stejně ve všech společnostech, co jsem pracovala.... Při kontrole to akorát vytknou, ale ani do protokolu o kontrole nepíší. V té firmě, co jim dělám to mzdové účetnictví, mají zřejmě dost nepořádek a oběh dokladů neprobíhá tak, jak by měl. Mají pobočky po celé republice.

• 16. 5. 2014 12:30

Kara (neregistrovaný)

Taky dělám mzdy externě, pracovní smlouvy a jejich znění nevidím, to mají na starosti v té firmě. Já jsem si sestavila takový "dotazník", ve kterém mně vypíší všechny údaje, které pro zavedení toho člověka potřebuji a z kterých vím, jaké další doklady nebo potvrzení od něj mám požadovat (např. když je zatrženo, že je ve II. pilíři, chci rozhodnutí o nabytí právní moci, apod.). A také chci vidět zápočťáky, kvůli exekucím nebo kvůli tomu, jestli pracovní poměry navazuji, když určuji, jestli mu za ten měsíc přísluší dvanáctina dovolené nebo ne. Co mám v originále a v čem se nespoléhám na tu personální stránku věci, to jsou dańová prohlášení a doklady k nim. Ty si hlídám a eviduji sama.
    Pak dostanu docházku a další věci ke mzdám.
    Zpracuji mzdy. A pak elektronicky odešlu přihlášky, odhlášky a změny (např. změna bydliště apod.) na MSSZ a přehled.
    Totéž na ZP (tedy kromě těch změn bydliště, ty se na ZP nehlásí).
    Tedy to hlásím zpětně za ten uplynulý měsíc. Máme to tak domluveno.

• 16. 5. 2014 12:32

mirka..p (neregistrovaný)

Souhlas, mám naprosto stejný postup.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).