Vlákno názorů k dotazu Kontrola ze živnostenského úřadu od pája - Re: kontrola ze živnostenského úřadu >Pěkné osobotní poledne,>>prosím vás...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2014 13:38

pája

Re: kontrola ze živnostenského úřadu
    >Pěkné osobotní poledne,
    >
    >prosím vás o názor:
    >
    >mám živnosťák na vedlejšák od roku 2003 na opravy a
    >prodej jízdních kol. Podnikám doma ve svém vlastním
    >rodinném domku, mám zde sídlo podnikání, ale nemám
    >nahlášenou provozovnu. Teď se mi ohlásila kontrola ze
    >živnostesnkého úřadu a kamarád mě staší, že dostanu pokutu za
    >neohlášenou provozovnu. Je povinnost mít provozovnu,
    >když podnikám doma (část věcí dělám doma u počítače,
    >zboží máme doma různě po komůrkách, něco dělám ve své
    >vlastní garáži)?

Není, z toho nemusíte mít obavu, i když někteří prac. ŽÚ mají svůj vlastní specifický výklad ŽZ.Nesmíte se dát.Předpokládám, že neprodáváte doma, ale zákazníkům vybrané kolo doručíte jinam, takže Vás nenavštěvují klienti doma a nejde o prodejnu s opravnou, která by podléhala režimu provozovny dle ŽZ.Pokud by to bylo opačně, pak bych to viděl skutečně na problém s provozovnou jako prodejna a opravna, s otevírací dobou, návštěvami, schválenou ŽZ.
    >
    >Za čas všem moc děkuj.
    >
    >P.

• 17. 5. 2014 18:08

p (neregistrovaný)

pane pájo, moc děkuji. Tak to bude asi problém, zboží prodávám z domu - někdo zazvoní u vchodových dveří, skočím do komory, donesu zboží, ve dveřích prodám. Takže tím pádem, bych asi měl mít nahlášenou provozovnu. Takže nemám, ke kontrole jdu za 14 dnů, mám ji ještě bleskurychle nahlásit (snad to stihnu) nebo to mám už nechat tak? Co je potřeba k tomu ohlášení? Kolaudační rozhodnutí domu? Ještě jednou moc děkujji

• 18. 5. 2014 10:22

pája

těžko radit, záleží na kontr.úředníkovi, když budete tvrdit, že z domu nic neprodáváte, že jim to doručíte na místo, které si dohodnete, tak by to mohlo obstát, protože na provozovnu-prodejnu musíte mít kolaudaci prod. prostor,viz stav. záíkon, označení provozovny, prod. dobu, odp. osobu a to ohlášení na ŽÚ a když to teď ohlásíte, tak je stejně pozdě, protože ohlášení provozovny musí být provedeno předem, takže si myslím, že teď už to vyjde na stejno.viz § 17 ŽZ. Spíš si myslím, že někdo závistivý dal ŽÚ echo, že tam takto podnikáte a oni jdou po tom oznámení, zda je to pravda, takže asi skutečně ta pokuta hrozí. Zkuste to uhrát a uvidíte.

• 18. 5. 2014 10:42

p (neregistrovaný)

moc vám děkuji, tak tedy počkám s čím se na mě vytasí, snad ta pokuta nebude těch 50 tis., to bych to mohl rovnou zabalit....., pěkný zbytek víkendu

• 2. 6. 2014 17:39

p (neregistrovaný)

dobrý den, pane pájo. Tak mám za sebou kontrolu ze živnostenského úřadu. Paní kontrolorky byly moc milé (ale opravdu), s tou provozovnou byla trochu potíž. V podstatě mi tvrdili, že i kdybych to zboží doma jen skladoval a posléze prodával dál, tak musím mít tu provozovnu doma ohlášenou a že si musím zajít na stavební úřad. Šel jsem tam hned. Paní na stavebním mi tvrdila, že to, co po mě chtějí je hloupost. Zboží tedy skladuji v prostoru pod schodištěm, zákazníci někdy chodí i k nám (sedíme v obýváku u počítače). Prý bych musel mít vyjádření od hasičů, hygieny a od města, že to pod tím schodištěm můžu skladovat. Já tomu fakt nerozumím. Na živnostenském chtějí kolaudační rzhodnutí a na stavebním mi ho v podstatě nechtějí dát. Na stavebním úřadě máme 4 referentky, zkusím si promluvit s jinou....

• 3. 6. 2014 13:23

pája

>>
    >>moc vám děkuji, tak tedy počkám s čím se na mě
    >>vytasí,
    >>snad ta pokuta nebude těch 50 tis., to bych to mohl
    >>rovnou zabalit....., pěkný zbytek víkendu
    >
    >dobrý den, pane pájo. Tak mám za sebou kontrolu ze
    >živnostenského úřadu. Paní kontrolorky byly moc milé (ale
    >opravdu), s tou provozovnou byla trochu potíž. V
    >podstatě mi tvrdili, že i kdybych to zboží doma jen
    >skladoval a posléze prodával dál, tak musím mít tu provozovnu
    >doma ohlášenou a že si musím zajít na stavební úřad.
    >Šel jsem tam hned. Paní na stavebním mi tvrdila, že to,
    >co po mě chtějí je hloupost.

Já bych jí dal za pravdu, ale přes pitomý úředníky ŽÚ nejde vlak, sám jsem s nimi opakovaně ve věci provozovny válčil, tak vím, o čem mluvím.Bohužel ale musíte válčit dál, pokud vánm dali nějaké písemné rozhodnutí, tak dovolání, žádejte je, aby si vyžádali sami szanovisko MPO, které je jim nadřízeno, my jste tomto vyhráli problém.Nic jiného poradit neumím.

Zboží tedy skladuji v
    >prostoru pod schodištěm, zákazníci někdy chodí i k nám
    >(sedíme v obýváku u počítače). Prý bych musel mít
    >vyjádření od hasičů, hygieny a od města, že to pod tím
    >schodištěm můžu skladovat. Já tomu fakt nerozumím. Na
    >živnostenském chtějí kolaudační rzhodnutí a na stavebním mi
    >ho v podstatě nechtějí dát. Na stavebním úřadě máme 4
    >referentky, zkusím si promluvit s jinou....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).