Re: Lékař a nemoc ve stejný den
Já bych taky viděla, že má od toho dne vystavenou neschopenku, nic neodpracoval, tak je od toho dne práce neschopen. Na to se přece nemůžete dívat tak, jak píšete, že má část směny pokrytou doktorem. To je jedno, že nejprve šel k obvoďákovi, ten o nemoci nerozhodl, poslal ho na odborné vyšetření a tento doktor rozhodl o jeho pracovní neschopnosti. To je přece úplně běžný postup. I kdyby ho ten druhý doktor poslal za třetím doktorem, teprve který by ho uznal práce neschopným od toho dne, tak pořád bude mít nemoc už od toho dne.
Kdyby měl ten den dovolenou a šel k doktorovi po poledni a ten by ho uznal práce neschopným od toho dne, tak taky mu nebudete dávat půl dne dovolené, ale měl by už v ten den místo dovolené nemoc.
Re: Lékař a nemoc ve stejný den
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>dostala jsem se na rozcestí a nemůžu se rozhodnout
>>>>>>jak
>>>>>>postupovat. Zaměstnanec má polovinu směny doktora, k
>>>>>>čemuž má i příslušný doklad pro zaplacení ve mzdě a
>>>>>>od
>>>>>>druhé poloviny směny má již neschopenku. Každý doklad
>>>>>>vystavil jiný lékař. Nevím, jestli mám zadat jeho
>poslal ho na odborné vyšetření a tento doktor rozhodl o
>jeho pracovní neschopnosti. To je přece úplně běžný
>postup. I kdyby ho ten druhý doktor poslal za třetím
>doktorem, teprve který by ho uznal práce neschopným od
>toho dne, tak pořád bude mít nemoc už od toho dne.
>Kdyby měl ten den dovolenou a šel k doktorovi po
>poledni a ten by ho uznal práce neschopným od toho dne, tak
>taky mu nebudete dávat půl dne dovolené, ale měl by už
>v ten den místo dovolené nemoc.
Náhrada mzdy za návštěvu lékaře mu náleží v případě, že mu z důvodu ošetření nebo vyšetření odpadla část směny. Tady mu žádná část směny neodpadla, protože má na tento den vystavenou neschopenku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.