Vlákno názorů k dotazu Omylem odhlášený zaměstnanec od PetraFO - Re: Omylem odhlášený zaměstnanec já bych chtěla vidět dokument,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2014 22:15

PetraFO (neregistrovaný)

Re: Omylem odhlášený zaměstnanec
    já bych chtěla vidět dokument, na základě kterého byl odhlášen (nebo jste jí odhlásili vy a kopii odhlášky máte k dispozici?)...
    nám se vloni stalo to stejné - zaměstnankyni, která studovala dálkově studium, které řádně ukončila a škola ji odhlásila ze ZP.. na problém se přišlo až v momentě, kdy si šla něco vyřídit na ZP a tam ji řekli, že za ni nikdo neplatí pojistné (stejně mi nešlo pořád na rozum, že i když byla přihlášena naší firmou, tak jí automaticky odhlásili i od nás, i když ji odhlašovala jen škola...).. nakonec si to na ZP spravili

• 27. 5. 2014 8:14

iva. (neregistrovaný)

Souhlasím, vyžadujte doklad, na základě kterého byl zaměstnanec odhlášen - pokud jste ho vy neodhlásili.
    V pojišťovnách mají někdy bor... - pardon - nesrovnalosti.
    Nám například vystavili penále za pozdní platbu pojistného, to bylo z důvodu, že zaměstnanec neohlásil změnu pojišťovny. Následovala žádost o prominutí penále, kladně vyřízená a když jsem se domlouvala na tom, jak peníze dostaneme, nabídla mi ZPMV ať si snížím příští odvod pojistného. To jsem udělala, půl roku pohoda, než jsme potřebovali potvrzení o bezdlužnosti. To jsme nedostali, protože jsme "dlužili" pojišťovně pojistné přesně ve výši toho prominutého penále. Prostě si to zapomněli mezi jednotlivými odděleními řict ... ZPMV nevadilo, že má "peníze navíc" (to penále, které nám nevrátili), ale že my jsme odvedli o částku penále méně, to je samozřejmě problém. A vrchol všeho byl, když mi úředník řekl, že si musím opravit Přehled, aby mi to "sedlo" - že musím snížit částku odvodu na přehledu o to penále. :-) Že pak nebude sedět VZ na procento pojistného mu bylo šumafuk. :-))

• 27. 5. 2014 8:47

RenataH (neregistrovaný)

pokud existuje doklad o tom, že jste ho odhlásili, pak ho zase přihlaste. Teď jde ještě o to, zda jste za něj platili pojistné nebo ne. Pokud ano, je vše v pořádku (až na to odhlášení), pokud ne, musíte udělat opravné přehledy, doplatit a zaplatit i penále.
    Pokud doklad neexistuje, pak se domluvte s pojišťovnou, ať si to sami opraví.
    Také se mi stalo, že mě pojišťovna odhlásila - když jsem měla 2 zaměstnání, v jednom jsem končila, odhlásili mě a poj. mě automaticky odhlásila i z toho druhého.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).