Re: protialkoholní léčení x nemocenská?
Jj, měli jsme jednoho takového. Na protialkoholním léčení asi 3x, pokaždé náhrada mzdy za 21 dnů, pak měl nemocenskou od OSSZ. Když se vrátil do práce, po týdnu začal znovu.Když budete mít dítě nemocné 3 měsíce, zaplatí vám sociálka 9 dnů a pak budete doma zadarmo. Chlap, kterej denně dobrovolně chlastá a pak ho někdo přesvědčí, že by se měl léčit, to má placený celý jako nemoc.
Ano, měli by se tito lidé podpořit, ale až poté, co se nemocným, kterí si svou nemoc nezpůsobili sami vlastní vinou, budou dostávat odpovídající léky. Moje maminka bere léky na ředění krve a od loňského roku jí doktor musel dát horší lék, který má více vedlejších účinků, než ten původní a to jen proto, že ten účinnější VZP přestala proplácet, protože je o 20% dražší..... A koupit ho za své taky nemůžete...... Ale to je jen můj osobní pohled na věc. Chápu, že by se závislí měli léčit stejně jako jiní nemocní, jen mám problém to akceptovat v souvislosti s tím, jak se léčba šidí....
Děkuji všem za rady, taky bych radši podpořila nemocné děti a lidi, co si nemoc nezpůsobili sami hazardováním se svým zdravým. Ale hold takové máme zákony a musíme je dodržovat a firma bude muset nemocenskou proplácet... Nehledě na to, že budeme mít problémy se zastoupením na 3 měsíce, ten člověk prý už na léčení byl a nedodržel léčebný režim, ale proč ho nepodporovat neustále, že...:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.