Re: fyzická osoba - 2 provozovny- účtová
Vedu v jedné daňové evidenci a v mém účetním SW si mohu dvě různé činnosti oddělit střediskem nebo výkonem.
Tzn. středisko O - obchod
středisko K - kavárna
a všechny položky, které eviduju, označím příslušným střediskem.
A když chce klient vidět výsledek jen jedné činnosti, vygeneruji si
sestavy dle středisek...
No právě - v té daňové evidenci mám jen dané kódy a myslím že analytikou by to bylo složitý - tedy spíš nepřesný - že bych přesně všechno správně zadala. V podvojném by to bylo jasnější..
Ty střediska bych chápala, zkusím se zeptat programátorů...
A v nejhorším - mohla bych to vést jak jsem výše uváděla?
Děkuji moc.
Tak už jsem to zjistila, středisko lze zadat a vyšlo by to, jak píšete.
Jen si myslím, že je to hodně pracné a nezapomenout správně zadat..v tom případě ještě třídíte ty doklady zvlášť nebo dohromady s označením provozovny.. Myslím, že by to bylo dost nepřehledný.. - prosím ještě vaši zkušenost, díky
Ano přesně tak, mám střediska těch provozů + jedno "splachovací", kam dávám položky, které prostě na střediska přiřadit nejdou.
A doklady netřídím já, nýbrž klient, on přece musí vědět, co kam kupoval, jak já bych to mohla poznat? Jestli ten konkrétní cukr kupoval do obchodu, nebo do kavárny. A taky to chce trochu disciplínu od klienta, ale koneckonců, je to v jeho zájmu, on chce vést DE odděleně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.