Re: sponzoring
tady by bylo optimální mít smlouvu, kde je popsáno, co se vlastně platí
pokud máte DD na poskytnutí reklamy a jste schopni nějakým způsobem i prokázat, že k ní došlo (video, fotky atd.), jde o daňový náklad
výrobky poskytnuté zdarma bez protiplnění jsou dar - tady se řídíte ustanovením §25 odst. 1 písm. t) ZDP - hodnota do 500,- Kč vč. loga je daňový náklad
Volala jsem do společnosti, která nám provedla v televizi reklamu a bylo mi řečeno, že poskytnutí výher je součástí sponzoringové reklamy a mělo by být vše daňovým nákladem. Tak teď vůbec nevím, jak na to :-(
Všechny výrobky jsou samozřejmě dražší.
Můžu prosím ještě dotaz? Ta hodnota se počítá z ceny pořízení nebo prodejní? Děkuji
Nevím o co se tedy jedná, ale v zákonu o reklamě jsem vyčetla toto:
Sponzorováním se rozumí příspěvek, poskytnutý s cílem přímo nebo nepřímo podporovat výrobu nebo prodej zboží, poskytování služeb nebo jiné výkony sponzora, pokud není dále stanoveno jinak.
Sponzorem se rozumí právnická nebo fyzická osoba, která takový příspěvek k tomuto účelu poskytne. V rozhlasovém a televizním vysílání se sponzorováním rozumí příspěvek poskytnutý právnickou nebo fyzickou osobou, která neprovozuje rozhlasové nebo televizní vysílání nebo nevyrábí zvukové, obrazové nebo zvukově obrazové záznamy, a příspěvek je poskytnut za účelem financování rozhlasových nebo televizních pořadů s cílem propagovat obchodní firmu, název právnické osoby nebo jméno a příjmení fyzické osoby, ochrannou známku, sponzora nebo jeho služby, výrobky nebo jiné výkony.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.