Re: doklad k dobírce
Vy přijímáte peníze, Vy byste měl mít zdokladovaný tok peněz - třeba tím, že budete mít příjem zaevidovaný v pokladní knize (peněžním deníku) s datem, kdy jste hotovost od České pošty obdržel.
Do budoucna, pokud toho budete mít více, bych doporučila spíš na toto používat bankovní účet.
To mi je jasný, že to musím mít zdokladované. Ale právě nevím, jakým způsobem.Když mi dají pouze ústřižek ze složenky bez datumu, to předpokládám mi nestačí jako doklad k evidenci do peněžního deníku.
Napadlo mě, že bych to řešila výdajovým pokladním dokladem, který bych si nechávala od pošty potvrdit, že mi peníze vydali. Šlo by to tak?
Když už byste chtěl vést pokladnu a vystavovat pokladní doklady, tak si vystavíte pro sebe příjmový pokladní doklad. A poště byste měl dávat originál stvrzenky od příjmového pokladního dokladu, aby oni měli doklad o vydání peněz. Těžko můžete za poštu vystavovat její výdajový pokladní doklad.
Podívejte se do Zákona o daních z příjmů §7b, jak byste měl vést DE.
Řešila jsem to tak, že podnikatel v okamžiku, kdy dostal od pošty útržek složenky, napsal na druhou stranu datum přijetí peněz od pošty + svojí parafu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.