Re: Zkušební provoz
myslím, že jsem vám už odpovídala-nám zařazení do majetku a zahájení odpisování u zkuš. provozu schválil daňový poradce
citace ze školení pracovníka FŘ:
zkušební provoz dle §124 zákona č. 183/2006 Sb.
zkušebním provozem stavby se ověřuje funkčnost a vlastnosti provedené stavby podle projektové dokumentace. Pokud nebylo provedení zkušebního provozu uloženo stavebním povolením, může stavební úřad na podkladě požadavku dotčeného orgánu nebo žádosti stavebníka anebo v jiném odůvodněném případě stanovit rozhodnutím, které je prvním úkonem v řízení, že kolaudační souhlas lze vydat jen po provedení zkušebního provozu. V rozhodnutí uvede zejména dobu trvání zkušebního provozu stavby, a je-li to nutné, stanoví pro něj podmínky, popřípadě podmínky pro plynulý přechod zkušebního provozu do užívání stavby.
lze považovat za majetek ve stavu způsobilém k obvyklému užívání
Re: Zkušební provoz
ano odpovídala jste mi, ale myslíte, že to bude stejné i u Tech. zhodnocení budovy, protože u této přístavby se jedná o technické zhodnocení budovy stávající. Mám trošku obavy, aby třeba tam nebylo něco, co by se třeba mohlo vykládat jinak. Můj názor je také, že bych mohla začít s odepisováním, ale protože už to čtu asi po 15tý (stavební zákon), tak mi přijde, že by se všechno nechalo vykládat jinak :-) proto jsem chtěla vědět, nějaké jiné názory a děkuji moc i za ten váš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.