Re: SW Pohoda - účet 431
Děkuji za rychlou reakci. Ještě prosím, před uzávěrkou r. 2012 vytištěny stavy účtů, na 431 0,- Kč, po zadání uzávěrky na účtu 431 v roce 2012 0,- (žádný převod do dalšího roku) a podívám se do roku 2013 a tam počáteční stav cca 600.000,- Kč, tak právě proto pátrám, kde může být chyba. Jistě bych si nedovolila něco měnit, jen uvažuji kde je "zakopaný pes". Ještě jednou děkuji.
Pak je vše OK
Hospodářský výsledek na konci roku se při účetní závěrce automaticky "překlopí" přes účty 701 a 702 na účet 431 k 1.1.následujícího roku
Ty nuly, o kterých jste psala že jsou ve výkazu rozvahy u účtu 431 jsou proto, že do tohoto řádku nevstupuje žádný účet, ale že sem patří vlastně výsledek výpočtu (HV)
Děkuji Vám za vysvětlení. Jsem začátečník, ale je mně 50+, přebrala jsem účetnictví v nepořádku, teď jsem dokončila inventury účtů za r. 2009-2013 a ve 4xx účtech se vůbec nevyznám. Tady spoléhám na "daňařku", ale jelikož ona pracuje s jiným SW (pro mě dost nešikovné), tak jsme nevěděly, zda-li ta 0 je správně.
No a já jsem s Pohodou neměla vůbec žádné zkušenosti, ale snažím se učit, nejvíc mi pomohla doma stažená demoverze a pečlivě pročítám zdejší diskuse s velkou spoustou cenných informací.
Takže ještě jednou velký dík Vám i všem ostatním - Lenka28, Ondřej Drbal, pája, Jasná, Katka2, RenataH a další a další.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.