Re: Potvrzení o výši pracovního příjmu -
>Dobrý den, vyplňuji potvrzení o výši pracovního příjmu
>pro KB. Moc prosím o kontrolu, zda to mám správně.
>Průměrný čistý měsíční příjem za posled.12 měs. = sečtu
>všechny měsíce a vydělím 12 ?
>Hrubý roční příjem bez pojistného za poslední
>zdaň.obd. = Hrubý příjem za rok 2013? Odečtu pojistné, které
>si za sebe platí zaměstnanec?
Pravděpodobně chtěli, aby se jednalo o hrubou a ne o superhrubou mzdu
Moc děkuji za kontrolu.
>Agáta
Když oni v těch bankách kolikrát sami nevědí, o vlastně chtějí, tak jak to máte vědět vy? Prostě tam něco napište. Žádný předpis, jak počítat průměr pro banku, není, tak se z toho moc nenervujte. Kolik zam-nec potřebuje, aby to bylo? A vychází mu to aspoň zhruba?
Také si myslím, že v každé pobočce by řekli něco jiného. Tiskopis tvoří někdo, pro koho je výpočet mezd "španělskou vesnicí".Pro zaměstnance bude nejdůležitější, aby tam měl napsanou takovou sumu (samozřejmě si ji musí mzdová úč. při příp. sporu obhájit), aby dostal půjčku.
některé banky mají tyto formuláře ještě z roku raz dva, vůbec je neobměňují podle toho jak se mzdy počítají. Proto taky v některých chtějí ještě čistou mzdu bez přídavků na děti (to je ještě z doby, kdy přídavky na děti vyplácel zaměstnavatel).
Když jsem byla v koncích, v bance jim bylo naprosto fuk co uvedu a jestli to zaměstnance poškodí či ne, tak jsem vypsala údajů víc a uvedla jsem k jednotlivým částkám, o co se jedná.
Takže bych uvedla do jednoho řádku minipísmem hrubá mzda, pak hrubá mzda po odečtu zdravotního a sociálního pojištění, které je strháváno zaměstnanci zaměstnavatelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.