Re: ukončení smlouvy - plyn, el.
Děkuji, to už jsem zkoušela a odpovědi nebyly jednoznačné a také na jejich zákaznické lince, kde jsem se nedověděla vůbec nic, jen naučené odpovědi o ničem. Za neoprávněně ukončenou smlouvu je účtován vysoký smluvní poplatek za každé odběrné místo.
také jsem toto v roce 2012 řešila za prarodiče... odstoupili jsme od smlouvy v souladu se zákonem o podporovaných zdrojích energie sb. 165/2012, §57 odst. 6 (....."uzavřen mimo prostory obvyklé k odnikání držitele licence, písemně odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce ve lhůtě do 5 dnů před ZAHÁJENÍM dodávky elektřiny nebo plynu. Lhůta k uplatnění práva na odstoupení je zachována, pokud bylo odstoupení od smlouvy psemně odesláno před uplynutím této lhůty") - jen si zjistěte, zda se tento zákon letos nějak nezměnil
Prarodiče měli mít zahájenu dodávku plynu a elektřiny v září 2012 a mi jsme zaslali odstoupení od smlouvy v srpnu, bez sankcí...
Jo a ještě nezapomeňte napsat i odběrná čísla a že také odvoláváte plné moci, které jste udělili...
Děkuji. O této možnosti vím, ale bohužel toto ustanovení zákona nelze v případě rodičů použít. Dodávka el. a plynu byla již zahájena. Obdobně ke smlouvám není splatný závazek po lhůtě splatnosti ani oznámení o zdražení ceny dodávek. Děkuji Vám za Vaši snahu a ochotu dobře mi poradit. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.