Re: Problémy s kolegyní
uplně vás chápu a z těch předešlých rádoby rad si nic nedělejte, i tady jsou arogantní lidé. Jednejte profesionálně a nikdy se nenechte vyprovokovat k nějakým osobním projevům jako ona.A vydržte to, je dobře že jste šla za nadřízenou a řekla jí to. Kdo to nezažil tak nikdy nepochopí.Pak uvidíte, třeba bude lepší najít si jinou práci.
A nechat si ... na hlavu i když ve zkušební době a nebránit se arogantním, případně vyhrožujícím smskám to tedy schvalujete? Je velký rozdíl mezi stížností na pracovní postup a žalováním.
Možná i to zaměstnavatel ocení, že se nenechá zaštrašit.
A nechce se mi zdát, že zrovna vy byste patřila mezi ty, co si nechají všechno líbit.
Nemyslím si, že paní Julie žalovala. Docela dost dobře chápu, že když má být hotová uzávěrka a není, tak vedení hledá viníka a když není přítomna dotyčná osoba, která všechno brzdí a je jí to jedno, tak se vozí po někom dalším. Už se mi několikrát stalo něco podobného, kolegyně většinu pracovní doby prokecala a uzávěrku neměla nikdy včas a ještě v den odevzdávání většinou nebyla ani v práci, aby ji nikdo nemohl vyčinit, že to nemá hotové. Vedení ale podklady chtělo, tak se šlo za mnou, protože jsem její práci dělala před ní a kolikrát jsem to dodělávala až do noci a kolikrát jsem zjistila, že ani podklady nejsou v práci a kolegyně je má doma. Člověk je z toho po čase zdeptaný a potřebuje se někde svěřit. Tak si myslím, že se nám jen paní Julie potřebovala trochu vypovídat, aby se jí ulevilo.
Je mi z Vás " jasná a spol" zle,jak vše jasně víte. Je rozdíl mezi žalováním a informovat vedení a musím říci, že na to jak jste arogantní bych nechtěla pracovat já s Vámi. To, že sem přispíváte dlouho a v pracovní době / co na to váš zaměstnavatel hm ? / Vás neopravňuje lidi tady kritizovat a neustále poučovat. Trochu se nad sebou zamyslete.
paní potřebovala radu, nic víc, tyto situace nejsou příjemné a každý je někdy zažil.
pro aaa
A teď ostatním žalujete nebo sdělujete, že zde přispívám v pracovní době? Nikdy jsem zde nenapsala, jaká je má pracovní doba. Takže se vykašlete na žalování, které ještě k tomu nemáte ničím podložené. Už jsem pochopila, proč se tázající zastáváte. Žalování vám není cizí. A pokud vám je ze mě a spol zle, tak si nedělejte násilí. Nikdo vás nenutí, naše příspěvky číst. .
Re: pro aaa
>>>>>>>>>>>problém s koleginí. Již před nástupem sem byla
>>>>>>>>>>>upozorněna,
>>>>>>>>>>>že je "neřízená střela". Vše se vždy nějak udělalo a
>>>>>>>>>>>vše jsem vyřešilo. V pondělí mi však přetekla
>>>>>>>>>>>trpělivost poté, co neudělala měsíšní uzávěrku, se
>>>>>>>>>>>kterou si
>>>>>>>>>>>nevěděla rady a všechny dokumenty odnesla domů.
>>>>>>>>>>>Informovala sem svou nadřízenou, ta jen řekla, ať vše
>>>>>>>>>>>vydržím,
>>>
>>>Je mi z Vás " jasná a spol" zle,jak vše jasně víte.
>>>Je
>>>rozdíl mezi žalováním a informovat vedení a musím
>>>říci, že na to jak jste arogantní bych nechtěla
>>>pracovat
>>>já s Vámi. To, že sem přispíváte dlouho a v pracovní
>>>době / co na to váš zaměstnavatel hm ? / Vás
>>>neopravňuje
>>>lidi tady kritizovat a neustále poučovat. Trochu se
>>>nad sebou zamyslete.
>>>
>>>paní potřebovala radu, nic víc, tyto situace nejsou
>>>příjemné a každý je někdy zažil.
>>
>>A teď ostatním žalujete nebo sdělujete, že zde
>>přispívám v pracovní době? Nikdy jsem zde nenapsala,
>>jaká je
>>má pracovní doba. Takže se vykašlete na žalování,
>>které ještě k tomu nemáte ničím podložené. Už jsem
>>pochopila, proč se tázající zastáváte. Žalování vám
>>není
>>cizí. A pokud vám je ze mě a spol zle, tak si
>>nedělejte
>>násilí. Nikdo vás nenutí, naše příspěvky číst. .
>Paní Jasná aaa jen závidí Vaše znalosti. A nikdo ji
>nenutí toto forum navštěvovat, každý to dělá dobrovolně.
Upekla jsem si výborný makový koláč s jablíčky, teď si uvařím kafíčko a ostatní už mi je jedno. Ať si o mě píše kdo chce, co chce, já se mám dobře.
>
>>>>>>>>>>>>problém s koleginí. Již před nástupem sem byla
>>>>>>>>>>>>upozorněna,
>>>>>>>>>>>>že je "neřízená střela". Vše se vždy nějak udělalo a
>>>>>>>>>>>>vše jsem vyřešilo. V pondělí mi však přetekla
>>>>>>>>>>>>trpělivost poté, co neudělala měsíšní uzávěrku, se
>>>>>>>>>>>>kterou si
>>>>>>>>>>>>nevěděla rady a všechny dokumenty odnesla domů.
>>>>>>>>>>>>Informovala sem svou nadřízenou, ta jen řekla, ať vše
>>>>>>>>>>>>vydržím,
>>>>
>>>>Je mi z Vás " jasná a spol" zle,jak vše jasně víte.
>>>>Je
>>>>rozdíl mezi žalováním a informovat vedení a musím
>>>>říci, že na to jak jste arogantní bych nechtěla
>>>>pracovat
>>>>já s Vámi. To, že sem přispíváte dlouho a v pracovní
>>>>době / co na to váš zaměstnavatel hm ? / Vás
>>>>neopravňuje
>>>>lidi tady kritizovat a neustále poučovat. Trochu se
>>>>nad sebou zamyslete.
>>>A teď ostatním žalujete nebo sdělujete, že zde
>>>přispívám v pracovní době? Nikdy jsem zde nenapsala,
>>>jaká je
>>>má pracovní doba. Takže se vykašlete na žalování,
>>>které ještě k tomu nemáte ničím podložené. Už jsem
>>>pochopila, proč se tázající zastáváte. Žalování vám
>>>není
>>>cizí. A pokud vám je ze mě a spol zle, tak si
>>>nedělejte
>>>násilí. Nikdo vás nenutí, naše příspěvky číst. .
>>Paní Jasná aaa jen závidí Vaše znalosti. A nikdo ji
>>nenutí toto forum navštěvovat, každý to dělá
>>dobrovolně.
>
>Upekla jsem si výborný makový koláč s jablíčky, teď si
>uvařím kafíčko a ostatní už mi je jedno. Ať si o mě
>píše kdo chce, co chce, já se mám dobře.
To je dobře paní =jasná= že vám je dobře. Většina
tázajících vás bude i nadále potřebovat, stejně tak jako
ostatní (VH, xJ, Katka2 a alen1) a tak vás fšechny PROSÍM
vykašlete se na takovéto výblitky a věnujte se těm, co vás potřebují s vašimi odbornými radami ze kterých nikomu zle není. Předpokládám, že než dopijete to kafe, tak to bude smazáno.
Hezký zbytek dne a klídek.
Děkuji pane Vladimíre, za vaše slova. Tazatelka mě naštvala tím, že napíše, že je ve zkušební době a přesto takto vyskakuje, stěžuje si na kolegyni. Myslím si, že v tak krátké době ještě neukázala své kvality, aby mohla kritizovat práci druhých. Já osobně jsem při nástupu dostala PP na dobu určitou 1 rok, s tím, že mám rok na to, abych ukázala, co ve mě je. Pokud bych zaměstnavatele nepřesvědčila o svých kvalitách, PP by se neprodlužoval. Na tomto jsme se při nástupu domluvili. Ikdyž je zkušební doba až 3 měsíce, je to krátká doba na to, aby byly vidět výsledky. Rozhodně se člověk v této době musí zaměřit na dobře odvedenou práci a ne si všímat ostatních, co dělají, jak dělají a ještě na ně žalovat. Prostě mi u tazatelky chybí ta pokora, s kterou by člověk měl jako nováček k práci přistupovat.
OT
Tak jsem po víkendu narazil na tuto diskuzi a pěkně se to tady vyb(l)ilo ;-) (aby nedošlo k nějakému omylu, rozhodně touto větou nenarážím na příspěvek, na který odpovídám)
Já běžně také sice běžně na pravopisné nedostatky na internetových diskuzích nepoukazuji, nicméně si myslím, že kultivovaný projev a gramatika jsou důležité téměř ve všech profesích, účetní nevyjímaje...
Já jsem zde dost "porofláknutej" tak se s pokorou nikterak neponižuji. U jednoho zaměstnavatele jsem pracoval 25 let
a potom pro firmy mého kamaráda 20 let (jako OSVČ).
žádná zkušební doba, žádná výpovědní lhůta, tady je úkol
a makej. Když to neznáš=tak se to nauč. Proto si vašich rad
všichni zde váží. Kvalitní práce a nekecat = kvalitní peníze.
Milá paní, paní Jasná zde odpovídá opravdu dlouho a s velilkou trpělivostí. To, že si málokterý tazatel přečte pravidla zdejšího fóra, natož aby je dodržoval, nedává si vůbec žádnou práci s tím, aby dotaz byl srozumitelný, na to jsme si zde už zvykli. Takže pokud trpělivě radí na stokrát zodpovězené dotazy, protože tazatel se naprosto neobtěžuje, aby se podíval, zda v historii není už dotaz zodpovězený - to může, skoro to berete jako její už povinnost. Když ale jednou má jiný názor, než jaký tazatel čeká - tak to je oheň na střeše. Až budete mít setinu znalostí jako paní Jasná, tak potom si můžete dovolit někoho kritizovat. Do té doby si jen tiše pročítejte její odpovědi a učte se od ní.
poděkování
Já všem děkuji za vaše slova podpory, byla jsem včera rozhozena reakcí paní aaa, přiznám se, že jsem si i kladla otázku, zda mi to stojí za to, na toto fórum chodit, jestli by mi nebylo lépe, kdybych zde nepřispívala. Samozřejmě nikdo neví všechno, taky zde prosím o radu, jsou situace, které jsem ještě neřešla a vy ostatní zase dokážete pomoci mi a jsem vám za to vděčná. Ale pak jsem si řekla, ráda pomůžu druhým a komu se ze mě dělá zle (jako paní aaa), nemusí mé odpovědi vůbec číst.
Některé vás tu považuji za kolegyně kamarádky, protože vím, že jsme v náročné práci účetních na jedné lodi a dokážeme jeden druhému pomoci. Ještě jednou všem mé velké díky.
Re: pro p. Jasnou
Dobrý den,
včera jsem tuhle diskuzi pozorovala..díky Vám a dalším úžasným lidem, kteří tu v podstatě nonstop odpovídají na naše otázky je pro mě kolikrát moje práce jednodušší a srozumitelnější!!Chtěla bych poděkovat za Vaše rozhodnutí, že tu s námi budete setrvávat i nadále a dál nám budete velkým přínosem!! Za sebe moc děkuju a přeju příjemný skoro letní pátek!! J.
Re: pro p. Jasnou
Toto fórum má velký přínos pro všechny. Kolikrát jsem zde našla rady (díky za ně) o nových zákonech (a že těch změn každý rok je nespočet...) - a to nemám malou praxi... A té, co dotaz zadala, bych doporučila - naučte se pravopis. Ve vlastním zájmu. Opravdu bych Vám nepřála, aby jednou Váš dopis nebo mail, který napíšete a někomu odešlete, koloval po internetu jako kuriozita s množstvím chyb...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.