Re: Zamestnanec z úřadu práce
Byla jsem tvrdá, chtěla jsem Potvrzení o zaměstnání od posledního zaměstnavatele. I když se zaměstnanec bránil, že naposledy bych v Čechách zaměstnaný před 20ti lety. Zákon neříká, z jak starého zaměstnání (posledního) má nový zaměstnavatel Potvrzení chtít.
Re: Zamestnanec z úřadu práce
Před několika lety k nám nastoupil pán, který byl naposledy zaměstnán u soukromníka, který ukončil činnost a na zaměstnance se vykašlal. Tenkrát se ještě ZL posílaly s přihláškou na OSSZ, když jsem jim napsala že ho nedostal a zaměstnavatel ukončil činnost, tak jim to stačilo. Takže teď bych to asi vyřešila čestným prohlášením o neexistenci srážek (tenkrát mě tohle ani nenapadlo), starý ZL stejně nemusí mít aktuální údaje a ÚP alespoň u nás zaměstnavatele o srážkách neinformuje (jeden náš zam. už 2x odcházel od nás na ÚP a potom zpět s exekucí, podruhé mu dokonce zapomněli podle ZL srážet), takže o případné čerstvé se ze staršího ZL nedozvíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.