Re: datová schránka-neodeslaný doklad
Tisknu si doručenky též. Kromě toho si veškerou poštu z datových schránek (odeslanou i doručenou) průběžně stahuju do programu (mám placený SW Recomando, existují i bezplatné alternativy - tuším SW datovka nebo tak nějak). Pak máte zprávy v PC a po třech měsících nezmizí. Tazatelce bych doporučila, aby podle čísla dodejky/doručenky požádala o pátrání. Nejde jen o tisícikorunu, ale o princip.
mně se to také stalo.vyplnila jsem přiznání dph přes epo,uložila pro odeslání do datové schránky a datovou schránkou odeslala. paní z fú mě zná a volala mi 25.,že jí žádné přiznání nepřišlo a přišlo jí to divný.přitom jsem měla doručenku.poslala jsem obratem znova a bylo to v pořádku.jindy jim to zase nešlo otevřít.přtom to bylo přes jejich epo a ve formátu xml,jak chtějí...někde u nich je asi chyba a ve Vašem případě bych více pátrala,pokud máte doručenku.
Problém je, že tu doručenku nemám. Mám tam nastaveno uchovat 48 zpráv nevím teď přesně - prostě tu nejvyšší variantu,pro moje potřeby postačující, víc jich za rok nemám, no nenapadlo mě nikdy, že by se to mohlo ztratit. Takže jsem to brala jako archív.Vedle toho mám i tisky založené. No moje chyba, příště si dám pozor a budu archivovat na C.Budu se odvolávat, ale kdybych věděla, že se to občas stane, měla bych lepší pocit. Trochu mě to překvapilo a zaskočilo.
Mě se to stalo taky. A to jsem měla doručenku, ale prostě to na F.Ú. nedohledali . Obrátila jsem se na datovku (řekli, že na jejich straně problém není) a tam mě odkázali na nějaké ministerstvo (už nevím jaké), které spravuje datovky a tam mi napsali, že musím napsat oficiální žádost. Tak jsem se na to vypr....
Naštěstí to bylo v loňském roce, kdy šlo ještě podávat přiznání papírově, tak jsem se na F.Ú. domluvila,že mi to vzali se zpětným datem (asi věděli, že nemají čisté svědomí) a tím se to uzavřelo.
Já si doručenky taky vždy tisknu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.