Re: zkrácený úvazek ve PS
děkuji za odpovědi, paní jasná, mohla by jste prosím vás mi to vysvětlit? jen podotýkám, že to by vzniklo, tím, že mám jít dělat jinou práci na 40hod týdně a to z důvodu, že nikoho nemůžu sehnat a na moje místo by vzali někoho nového, tedy nadbytečnost v tomto případě si myslím, není možná, děkuji
s tím nesouhlasím - pokud by zaměstnavatel potřeboval na dané místo někoho na 8 hod denně a ten současný zaměstnanec by nebyl ochoten pracovat 8 hod denně(když dosud pracoval na 4 hod), podle mě to důvod k výpovědi je. samozřejmě s odstupným.
S tím, že nelze přeřadit na jinou práci bez souhlasu nebo i navýšit úvazek, souhlasím.
Zaměstnavatel když bude potřebovat tak jistě provede takovou organizační změnu, aby se pracovníka, který není ochoten přistoupit na jeho podmínky , zbavil. Byť za cenu odstupného. Taky si myslím, že si jednostranně nemůže změnit úvazek, ale trvat na tom, že potřebuje člověka na plný úvazek může.
člověka na plný
>>>>>>>>>úvazek.
>>>>>>>>
>>>>>>>>opravuji - jej vykonávat
>>>>>>>
>>>>>>>Tak s touto odpovědi rozhodně nesouhlasím.
>>>>>>děkuji za odpovědi, paní jasná, mohla by jste prosím
>>>>>>vás mi to vysvětlit? jen podotýkám, že to by vzniklo,
>>>>>>tím, že mám jít dělat jinou práci na 40hod týdně a to
>>>>>>z
>>>>>>důvodu, že nikoho nemůžu sehnat a na moje místo by
>>>>>>vzali někoho nového, tedy nadbytečnost v tomto
>>>>>>případě
>>>>>>si
>>>>>>myslím, není možná, děkuji
>>>>>
>>>>>Bez vašeho souhlasu vás nemůžou přeřadit na jinou
>>>>>práci ani navýšit úvazek. A rozhodně to není důvod k
>>>>>výpovědi.
>>>>s tím nesouhlasím - pokud by zaměstnavatel potřeboval
>>>>na dané místo někoho na 8 hod denně a ten současný
>>>>zaměstnanec by nebyl ochoten pracovat 8 hod
>>>>denně(když
>>>>dosud pracoval na 4 hod), podle mě to důvod k
>>>>výpovědi
>>>>je. samozřejmě s odstupným.
>>>>S tím, že nelze přeřadit na jinou práci bez souhlasu
>>>>nebo i navýšit úvazek, souhlasím.
>>>Podle mého by mohla následovat výpověď podle §52 c)
>>>ZP.
>>
>>Tak to jste mě p. Renato zaskočila. Přiznám se, že
>>jsem netušila, že to mohlo být důvodem k výpovědi.
>>Ikdyž,
>>když se nad tím zamyslím, tak logiku to dává.
>
>Zaměstnavatel když bude potřebovat tak jistě provede
>takovou organizační změnu, aby se pracovníka, který
>není ochoten přistoupit na jeho podmínky , zbavil. Byť za
>cenu odstupného. Taky si myslím, že si jednostranně
>nemůže změnit úvazek, ale trvat na tom, že potřebuje
>člověka na plný úvazek může.
děkuji za reakce, on potřebuje člověka na mém místě 20hod a zároveň člověka na 40hod týdně, akorát se mu nedaří najít člověka na 40hod týdně na to místo.
ještě k mému dotazi, když se mě zbaví, bude hledat místo na 40hod, ale i zároveň na moje místo na 20hod. parag. jsem si přečetla " stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách", platí to na to tento paragraf.
Pokud by hledal na vaše místo člověka na 20 hod týdně, pak byste výpověď pro nadbytečnost mohl napadnout a soudit se s ním, protože by nebyly splněny podmínky pro nadbytečnost. Pouze pokud by na vaše místo hledal člověka na 40 hod (protože vy byste nebyl ochoten přistoupit na 40 hod prac.dobu), pak by šlo o nadbytečnost podle toho §52 odst.c) ZP(který jste citoval). Jde o to také zvážit, jaké v současné situaci máte možnosti sehnat jinou práci, zda si tuto chcete udržet, v čem by vám nová práce nevyhovovala...
paní co dělala na 40hod týdně odchází, navíc ta pozice je dost těžká a obtížná a vedení o této práci neví vůbec nic, protože já jsem tam už rok tak si vedení myslelo, že bych to mohla dělat já, jenže já s touto pozicí nemám nic společného a navíc to neumím a zaučtit se za dva měsíce je téměř nemožné. Ono možná vedení by si tak představovalo, že bych dělala na pozici jak na 40hod + 20hod co mám já, to by pro ně bylo ideální
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.