Re: Naposledy dnes otravuji - exekuce
obě třetiny půjdou na výživné, protože exekuce na výživné byla doručena jako 1. Dítě nebudete počítat jako vyživované, když je na něj exekuce, ale to už jsem vám psala.
9769-6189=3580
3580/3=1193
1. a 2.třetina na výživné (1400 z toho je běžné)
zbytek zůstane zaměstnanci
Pokud nemá jiné své dítě než to, pro které je určeno to výživné a ani nemá manželku, pak má nezabavitelnou částku 6188,67 Kč.
Výpočet bude:
15000 - 6189 Kč = 8811
8811 : 3 = 2937 Kč
Z toho bude 1400 výživné a 1537 Kč půjde na tu nepřednostní exekuci.
Pokud tedy nemáte v tom usnesení o výživném ještě nařízeno srážet i nějaké dlužné výživné.
Ajo, prve jste psala něco o "uschování". Tak to bude tak, jak píšu níže - budete srážet běžné výživné a až vyčíslí ten dluh, tak k tomu i dlužné výživné, pokud něco zbude. Ale při malé mzdě, o které jste psala prve, ty 2/3 ani nebudou stačit na to běžné výživné, natož na dlužné.
Jo tak, máte pravdu, to je tak, když si to rozhodnutí člověk nemůže přečíst sám. Jak to píšete, je to logické. Někde v předchozím příspěvku jsem četla, že jí vyšla 1/3 667 Kč, tak proto jsem psala o té malé mzdě, že srážka nebude stačit ani na běžné výživné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.