Vlákno názorů k dotazu Nadměrný odpočet DPH prosím od mirka..p - Re: nadměrný odpočet DPH prosím Moje zkušenost:- jeden klient...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2014 15:21

mirka..p (neregistrovaný)

Re: nadměrný odpočet DPH prosím
    Moje zkušenost:

- jeden klient z hlavního města, měsíční plátce, má za sebou 4 nadměry po 200 tis a pak zaplatí 1.500 tis. v 5. období a tak to jde pořád dokola, několik měsíců NO a pak zaplatí dardu na DPH..... poprvé se ozval správce daně přímo mně, jako externí účetní a spokojil se se stručným vysvětlením a potom, čas od času, když už se správci zdá, že moc dlouho neplatíme DPH, zavolá, zeptá se, dozví se a dává pokoj...

- druhý klient z jiného města většinou DPH platí, ale tak 1 - 2 krát za rok koupí nějaký větší majetek a vznikne mu nadměr. Rovnou k přiznání přikládám vysvětlující dopis a kopii faktury, kvůli které k nadměrnému odpočtu došlo, berní úředník je spokojen a nechce mě poctít návštěvou...

- třetí klient z malé obce, má vzhledem k tomu, že je stavař nadměry skoro pořád a už si to přišli financové zkontrolovat, shledali, že je vše OK a od té doby už také dávají pokoj.....

Záleží na finančním úřadu a na konkrétním úředníkovi, obecné pravidlo není....

• 24. 6. 2014 15:51

Melinda (neregistrovaný)

Moc děkuji za pěkné vysvětlení. Ta moje firma existuje teprve rok a je jako ten Váš první příklad, pozdržovala jsem přijaté faktury v očekávání větší fakturace v dohledné době, ale zatím se to odkládá z měsíce na měsíc, takže už nechci dál čekat, budu to tentokrát muset podat s nadměrným odpočtem a uvidím :-). Pěkné odpoledne!

• 24. 6. 2014 16:58

Vilma (neregistrovaný)

Ta firma jenom nakupuje a nefakturuje? Nebo čím to je?

• 24. 6. 2014 20:04

Melinda (neregistrovaný)

Průměžně mají faktury za měsíční režii (nájemné, telefony, auta,...). Prodávají složitý SW a dělají jeho údržbu. Takže fakturují jednou za několik měsíců větší částky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).