Vlákno názorů k dotazu Oprava DPH - špatná řádek přiznání k DPH od Jana N. - Re: Oprava DPH - špatná řádek přiznání k >Dobrý...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2014 6:56

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Oprava DPH - špatná řádek přiznání k
    >Dobrý den,
    >prosím Vás o názor jak byste postupovali v tomto
    >případě:
    >Když jsem chtěla odevzdat DPH za květen, tak jsem si
    >všimla, že mám jednu vystavenou fakturu za květen
    >uvedenou s přenesenou daní a padá mi do řádku 25 přiznání k
    >DPH. Je to špatně a měla by tam být normálka sazba 21
    >%. Teď řeším co s tím. Jestli mám špatně vystavenou
    >fakturu ještě do května stornovat a vystavit novou a
    >správně a jestli mám dát vědět odběrateli, že jsem
    >takovou opravu provedla. Psala jsem paní účetní z
    >odběratelské firmy, ale ta se mi neozývá. A ještě jsem zjistila,
    >že stejnou chybu mám v přiznání za duben, ale to je už
    >odevzdané. Nejradši bych obě faktury stornovala do
    >května a znovu je v květnu vystavila, nechce se mi za
    >duben podávat dodatečné přiznání. Ale nevím co by na to
    >finančák řekl?
    >Prosím poradíte jak byste to řešili?
    >

neřešila bych to v žádném případě nijak, pokud je faktura v režimu a obě strany akceptují, žádné opravy se nedělají, FÚ s tím nemá problém ani nedoměří
    >Moc moc díky za rady
    >Míla

• 25. 6. 2014 7:12

MilkaC (neregistrovaný)

Si zase ale říkám, že když přijdou na kontrolu jenom k nám, tak mne můžou nařknout z toho, že jsem neodvedla DPH. Pochybuju, že si půjdou k odběrateli zkontrolovat jestli on to zaúčtoval ve stejném režimu nebo si DPH nárokoval?
    Díky za názory

• 25. 6. 2014 7:38

DM (neregistrovaný)

U PDP , kde je součástí DP hlášení má FU kontrolu nad tím , aby obě strany měly stejný režim. Pokud jeden do hlášení zahrne a druhý ne, tak to FU vidí hned, ani nemusí na kontrolu ...vyzve Vás k odstranění pochybností. Takže jestli budete opravovat tak jedině ve spolupráci s odběratelem. Musíte oba opravit i hlášení. Pokud to jen trochu jde, tak nechte neopravené ....Co to bylo za plnění ?

• 25. 6. 2014 7:51

MilkaC (neregistrovaný)

Byly to vícenáklady spojené s reklamací. Vyráběli jsme ze špatného materiálu, tak jsou v tom mzdy lidí atd...Materiál se vracel extra.
    S odběratelem jsem se dohodla, že tu květnovou fakturu ještě dnes stornuji a vystavím znovu, protože oni jí budou mít až v červnu kdy jim přišla. V dubnové se dost lišíme. Účetní ji zadala jako osvobozeno bez DPH, že je to škoda a já do PDP do řádku 25. Měla bych jí asi opravit a podat dodatečné přiznání za duben, ale udělám to tak, že jí stornuji v červnu a znovu v červnu vystavím??? Co vy na to??

• 25. 6. 2014 8:37

Jana N. (neregistrovaný)

pokud je to škoda, tak bez daně a mimo přiznání.
    jinak dodatečné do měsíce opravy na ř. 25 mínusem, podat nový výpis z evidence jako dodavatel zároveň s dodatečným a nové dodatečné do měsíce na odvod dph kdy se uskutečnilo zdanitelné plnění.
    stejně narovnat i s protistranou

• 27. 6. 2014 12:03

MilkaC (neregistrovaný)

Dobrý den paní Jano,
    prosím mohla byste mi ještě jednou napsat postup? Storno té dubnové faktury mám provést do dubna a zároveň i novou s dubnovým DUZP vystavit a jak pak bude vypadat dodatečné přiznání. V řádku 25 bude mínusem jenom hodnota toho storna a v řádku 1 nově vystavená faktura? To asi nejde co? V tom řádku 25 by asi mělo být znovu vše, ale správně a k tomu nový správný výpis z evidence? Teď jsem z toho zmatená co, kam a kdy vyplním.
    Díky moc za rady Míla

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).