Re: prosím o výpočet odstupného
Přesně tak, jak píšete jsem to zkoušela počítat, ale vůbec se této sumy nemohu dopočítat. Ten průměr na dovolenou teda nevím, ale vzhledem k tomu, že už několik let nepracuji, zkoušela jsem počítat dle pravděpodobného výdělku a ten mi vyšel 119,04Kč na hodinu. Nechce se mi žádat zaměstnavatele o sdělení, jak na tuto částku přišel, ale zdá se mi to méně než by mělo být. Vůbec nevím, jak mám postupovat. Jinak moc děkuju za radu.
pokud se vám nechce žádat zaměstnavatele, jak na tuto sumu přišel, pak se to asi nedozvíte.Nejlépe vám to sdělí právě on, já být vámi se ho na to zeptám. Jak jste měla postavenou mzdu ? měla jste osobní hodnocení, prémie ? zaměstnavatel mohl stanovit pravděpodobnou mzdu pouze ze základu.
Kdyby použil pravděpodobný průměr z 20000, tak by odstupné vyšlo 3x20000. Není těch 20000 myšleno na plný úvazek, zatímco Vy máte kratší? Každopádně je potřeba vědět, jaký byl použitý hodinový průměr a jaký máte úvazek, jinak se k ničemu nedopočítáme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.