Re: pozdě podané DPH
děkuji za názory, také si myslím, že opravdu neriskuji nic,žádný finanční postih, pokud podám přiznání 3-4 dny po 25.8. za červenec, navíc máme nadměrný odpočet
tak fakt nevím, je to za 500 ?? nebo až po 5 dnech od 25.8. jsem přesvědčená ,že bez postihu do 5 dnů po termínu , nepochopila jsem ovšem souvislost s fakturami v srpnu za červenec a pozdějších podáním přiznání s nadměrným odpočtem
Jani, to nebylo na Vás. Samozřejmě žádná pokuta nehrozí. Přiznání je možné bez sankce podat až do 1.9. včetně. To ale pak toho 1.9. musí být "ve sféře vlivu FÚ" ( tedy ne poštou 1.9.).
pokuta dle §250 daňového řádu až po 5 prac. dnech vám nic nehrozí odpovídající "ve" nemá jasné v tomhle, jak je vidět u jiné odpovědi
Odpovídající "opi4ka" zase nemá jasno v tom, že podávat za červenec DPH 1.8. by byla ve větší firmě čirá sebevražda. Těžko by mohla relevantně dát údaje o výstupu za červenec, když se teprve řada věcí fakturuje se zdanitelným plněním červenec.
ano, přesně tak to vnímám já, děkuji hlavně posledním diskutujícím děvčatům, že mě nenechala zmást a ujasnila . dřív přiznání nemohu dát, jsou velké odvody, to by byl průšvih, tak v klidu do pěti dnů po zvládnu. díky holky