Re: ukončení PP dohodou
>Dobrý den,
>
>prosím vás, potřebuji poradit: zaměstnankyně si
>požádala o ukončení PP dohodou k 30.6.2014 (dlouhodobě
>marodila do 15.6. a potom dočerpala řádnou dovolenou) -
>bylo ji vyhověno. V dohodě o ukončení nebyl uveden důvod.
>Před chvilkou mi volala, že by do té dohody o ukončení
> potřebovala dopsat, že to bylo ze zdravotních důvodů
>(kvůli podpoře)
>
>Já si nejsem jistá, jestli to jde. V žádosti o
>ukončení to neuvedla, nemáme ani žádný zdravotní posudek od
>závodního lékaře, že práci nemůže konat., ani nevíme co
>ji vlastně je.
>
>Otázka tedy zní: můžu ji do dohody o ukončení PP
>dopsat (v podstatě ji přepsat a nechat znovu nadřízeným
>podepsat), že k ukončení PP došlo ze strany zaměstnance
>ze zdravotních důvodů - i když ty zdravotní důvody
>nemám nijak podložené?
PP skončil dle vás 30.6., tak jak chcete něco falšovat zpětně, já vám to silně nedoporučuji, dotyčná si to měla ošetřit dříve sama jinak,nyní už je pozdě.
>
>
>Moc děkuji.
víte,ona klidně mohla na ÚP už tu dohodu předložit a vy byste jí najednou vystavovala jinou ? To byste si opravdu mohla zadělat na průšvih...Ať jim tam ona vysvětlí, že je to ze zdravotních důvodů, kdyby bylo potřeba že jí klidně vystavíte potvrzení o tom, jak byla nemocná.
já mám na ÚP dvě kamarádky, každá v jiném městě a každá mi říká něco jiného: jedna mi řekla, že můžu napsat dohodu bez uvedení důvodu, že se těch lidí ptají a vážné důvody jim dokládají, ta druhá mi řekla, že když na ten jejich papír potvrdím jen dohodu bez důvodu, tak budou mít menší podporu, že je zpětné doložení důvodu nezajímá.
Však ten důvod nemusí dokládat zpětně. Že je to z důvodu nezajištění péče o dítě jistě ví, takže si již pro evidenci na ÚP může připravit např. potvrzení školky, že dítě nebylo přijato, nebo u zdravotního stavu vyjádření lékaře atd.
Obvykle jde zařídit, aby tyto dokumenty mohli předložit již při registraci. Chce to jen chtít a nespoléhat na to, že to "někdo" přece musí zařídit, když kámošce to tak šlo.
tak paní tu už byla (i s posilou - manželem), domáhali se dopsání ukončení ze zdravotních důvodů, až teď z nich vypadlo, že paní od 2.5.2014 přiznali invalidní důchod a mávali mi před nosem papírem ze sociálky. Když dohodu podepisovala, tak se slovem nezminila. Nařkli nás, že jsme ji poškodili, ale byla jsem neústupná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.