Re: DPP
Být tou osobou na DOPP, tak u Vaší firmy nepodepíši Prohlášení poplatníka daně. Mzdové náklady firmy pak budou ne 4.000,-Kč za měsíc, ale 4.705,-Kč za měsíc. 705,-Kč za mě odvedete na daních státu. A pokud to půjde, tak po konci roku podám daňové přiznání a stát mi za každý měsíc u Vás vrátí 705,-Kč. Takže od firmy čistého za půl roku 24.000,-Kč + vrácené daně cca 4.000,-, to budu mít celkem 28.tis.Kč. Ještě, že mi chcete napsat do dohody čistou odměnu, ne hrubou. Protože kdybyste mi napsali do dohody odměnu 4.tis. hrubého, tak bych měl méně. Firma by sice na mzdových nákladech ušetřila, ale co mě je do firmy, že.
Zaměstnán je u nás poprvé, prohlášení podepisovat nebude, má hlavní pracovní činnost u jiné firmy. Na smlouvu mu můžu uvést 4705,-- hrubého místo čisté, ale mě jde o to zda se zde neporuší pravidla "zaměstnání malého rozsahu", a to že jde o opakující se činnost s měsíční mzdou.
Díky, ale toto znám. Pokud by šlo o DPP v jednom měsíci a za shora uvedenou odměnu, tak to neřeším, jde mi o to že vlastně každý měšíc bude docházelo ke stejnému výkonu práce za stejnou odměnu. Ale pokud jste přesvědčena, že pravidlo malého rozsahu se DPP netýká, tak jsem jedině ráda, a děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.