Re: Dovolená po mateřské
>Mám pracovnici, která přešla plynule na druhou
>mateřskou
>1.1. 2014 - 2.3.2014 rodičovská s prvním dítětem
>3.3.2014 - 14.9.2014 bude čerpat MD s druhým dítětem.
>
>Má nárok na nějakou dovolenou, když o ni zažádá?
>A co s krácením - leden a únor je 42 prac. dnů...
>takže nekrátím.
>
>Čtu si abecedu mzdové účetní, ale zatím nic nevidím.
Pokud požádá o čerpání ŘD tak, aby navazovala na ukončenou MD, náleží ji celoroční nárok dovolené. Nic krátit nebudete.
>
>
A ještě mám jednu pracovnici. Ta nyní ještě pracuje (je u nás déle jako rok) a půjde na MD 29.8.2014 až 12.3.2015.
Asi jí zbude i nějaká dovolená z roku 2014- snad 5 dnů. Jak to bude s požádáním o čerpání dovolené v r. 2015? Co se počítá do odpracovaných 60-ti dnů??? Jaký bude její nárok dovolené?
) SLUŠNOST
Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.
Jinak vše o dovolené je v § 211 až 223 zákoníku práce, nebo zde v historii.
Prvně si ovšem přečtěte pravidla zdejšího fóra.
Historii jsem si načetla, zákony taktéž, dokonce v textu výše zmiňuji i jeden ze zdrojů. Bohužel mzdy jsem nikdy nedělala. Jelikož máme naši mzdovou účetní dlouhodobě nemocnou sama si "nějak" radím. Načtu si, udělám si svůj názor na věc, který tady i napíšu... ale "názor" jiných ně opravdu zajímá. Nechápu váš email. Si připadám,že jsem se provinila....
All má pravdu s tou slušností. Já jsem na to taky háklivá, ve vašem případě jsem odpověděla, a přesto jste mi nepoděkovala za mojí odpověď a hned jste zadala další totaz, aniž byste použila alespoň slovíčko prosím. Váš druhý dotaz mi již přišel jako příkaz, na který se musí odpovědět.
Vážně ? Vy jste ty pravidla také nečetl/a, že ?
To by snad mělo být první, co si prostuduji, když na nějaké fórum vstupuji.
A kanál z toho opravdu dělat nechceme, já jsem jen upozornila nakopírováním části pravidel na to, co by každému mělo být vlastní.
Jestliže chci radu , tak slušně požádám a poděkuji. Když to někdo nezná tak ať si zaplatí právníka, ten mu možná bude tolerovat buranství.
Četla jsem pravidla a vůbec nechápu pořád, co tu řešíte, čtu dotaz od paní Adinky a vůbec nevidím žádné příkazy, rozkazy, jen slušnou omluvu a od Vás žádnou reakci na ni, tak se nedělejte slušnou.Připadá mi, že máte špatnou náladu a vybíjíte si to zde na lidech. B
Řekla bych, že se docela pletete. Konkrétně paní Jasná tady obětavě denodenně odpovídá na mnoho dotazů, které se velmi často opakují. Dělá to dobrovolně, ochotně a má mnoho vědomostí. Co požaduje na oplátku je POUZE elementární slušnost, nic víc.....
já se teda musím přidat, přesto, že používám slovíčka prosím a děkuji, také se zde poslední dobou setkávám s arogantní odpovedi, dřív to tu bývalo jiné..no ale možná se nám jen zdá napsaná věta horší, a kdyby nám ji někdo řekl osobně, tak hrozně by to neznělo... :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.