Re: Služební cesta zahraniční a platby P
O zahr. cesťáku byste ve vašem případě měla účtovat do nákladů přes ID: cestovní náhrady 512/335 kurzem platným v den nástupu na zahr.pracovní cestu. Záloha na ZPC zřejmě vyplacena nebyla, protože byla poskytnuta PK - jinak kurzem platným v den vyplacení zálohy. PK z banky účtovat denním kurzem ČNB 335/221, doplatek 335/211 a k účtu 335 zaúčtovat KR.
Kurzem dnem nastupu na sluzebu budu prepočítávat a účtovat pouze diety, ktere budou vyplaceny v Kc. Aha, tak radeji vsechny doklady co byly zaplaceny PK, zauctovat dnem kdy uctuji kurzem CNB a pak mi na bance vznikne kurzový rozdíl. Bude to tak ok ?
ano, to chapu, ale pokud platil ubytovani firemni platebni kartou, tak to uz pro nej nebude prece nahrada. uctovala bych cely cestak do zavazku kurzem cnb k datu kdy budu vyuctovavat cely cestak. a pak na vyplatu hotovosti - nahrady jako diety a pripadne pokud jsou jine doklady hrazeny hotove, tak to bych prepocetla kurzem cnb ke dni nastupu PC a to mu vyplatila, tam by mi vznikl take kurz. rozdil. Tak to nemuzu mit ? Nekde jsem cetla, ze cestak zauctovat kurzem kdy nastane ucetni pripad, u nas datum kdy je cestak vyuctovany.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.