Re: Silniční daň-sleva záloh pro zeměděl
To, ale není ono, ten paragraf, žádá se prý rok dopředu o výši záloh na rok následující a je to jen na posouzení FÚ, v zákoně od dani silniční tohle právě vůbec není, ale řekl mi to známý, který dělá na technické kontrole a jezdí k němu zemědělci s nákl. vozy na prohlídky, řekl jim, že za ty vozy musí platit spoustu peněz a oni mu řekli, že platí pakatel, protože prý žádají o tuto slevu, a většinou jim FÚ vyhoví, ale nikde jsem to nenašla.
O depozitu vím, ale toto se nejedná o depozit, jde o nějakou jinou slevu, někdy je totiž nutné vyjet i mimo období v rámci zemědělských věcí a muselo by se to z depozitu vyzvedávat a vracet a navíc jsme sdružení a není v mých silách neustále hlídat ostatní účastníky, jestli zrovna je to či není v depozitu, je to u nás trochu složitější, tohle je tak, že se jedná o jakousi žádost na FÚ, který o tom rozhoduje, zda slevu či nikoliv dá a může se auto použít během celého roku, jde jen o nižší částku za tu silniční daň než je plná cena. Tak jak tak koukám, o tohle fakt asi nikdo neslyšel.
Je to právě ten §6, odst. 5 - snížení daně. Měli jsme auto, které mělo v TP přímo napsané jako pro RV, teď už ho nemáme. Ostatní novější to v TP nemají, tak také nevím, jak to prokázat. Přitom nárok na slevu 12% pro tato auta je. Do záloh jsem počítala plnou sazbu a předpokládám, že do vyúčtování se něco dozvím.
Pěkný víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.