Re: Účetní x FÚ
Já Vás chápu, jenže tady je zřejmé, že oni ho nejsou schopni přimět ke spolupráci a paní to má "odnést " ? Jsem toho názoru, že pokud paní cituji":
"Plnou moc jsem neměla, k zastupování jsem pověřena nebyla, u jednání byl jednatel osobně a mne si vzal s sebou pro případné vysvětlování",
tak by plnou odpovědnost měl nést naprosto a v plné míře jednatel. Ať si ho hledá FÚ třeba na Marsu.
Já bych si to dobře rozmyslel, protože jednatel s FÚ nespolupracuje a případné nejasnosti či problémy bude chtít FÚ vysvětlit od paní Dany, která navíc nedostala za práci zaplaceno. Paní Dana není povinna uchovávat doklady, které si jednatel odnesl a tím pádem vlastní.
Takže kopec starostí a peníze žádné :-)
>>>>>
>>>>>Dostala jsem zprávu do mailu, poté mi paní volala.
>>>>>Chce dodat evidenci k DPH od 11/2013 a vystavené fa.
>>>>>Řekla jsem jí, že faktury si odnesl jednatel, tak prý
>>>>>je
>>>>>mám znovu vytisknout.
>>>>
>>>>zareagujte na e-mail tak, že bez řádné výzvy nic
>>>>nedodáte, ať vám dají výzvu (§57,58§93). až obdržíte
>>>>řádnou
>>>>výzvu, jste povinna údaje vydat. na základě mailu či
>>>>telefonu ne.
>>>S výše uvedeným naprosto souhlasím. Až Vám přijde
>>>výzva, můžete si v klidu rozmyslet, jak budete
>>>reagovat.
>>>Jen nechápu, proč by měla paní doklady vydat, když si
>>>je odnesl jednatel ?
>>
>>protože je má k dispozici. být oaní, tak je netisknu,
>>pošlu v el. podobě. tím si povinnost splní.
Otázkou je, jaké doklady má k dispozici. Např. vydané faktury - vystavovala je externí účetní, nebo byly vystavovány ve firmě a externí účetní je pouze zaúčtovala? Pokud by tomu tak bylo, tak sice může z účetního systému faktury vytisknout, ale nebudou to ty "správné" vydané faktury s podpisem osoby odpovědné za vystavení. Je to tanec mezi vejci.
>Já bych si to dobře rozmyslel, protože jednatel s FÚ
>nespolupracuje a případné nejasnosti či problémy bude
>chtít FÚ vysvětlit od paní Dany, která navíc nedostala
>za práci zaplaceno. Paní Dana není povinna uchovávat
>doklady, které si jednatel odnesl a tím pádem vlastní.
>Takže kopec starostí a peníze žádné :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.