Re: OT : musíte s šéfem často bojovat?
to je dnes běžný jev, když jsem řediteloval ve dvou firmách, tak jsem problém vždy řešil otázkou:
chcete, abych firmy řídil v souladu se zákony a předpisy a neohrožoval vás(majitele-společníky) případným postihem, nebo chcete jít za hranu zákona a riskovat postih? Nikdy po dlouhých debatách neřekli, že chtějí druhou variantu, protože jsem je taky upozornil, že v takovém případě si musí najít jiného, kdo bude pro ně riskovat třeba i kriminál.
Až se to bojím napsat - že jsem nikdy nemusela s žádným šéfem bojovat, protože vždycky uznávali můj názor a věřili a věří mi,co se týká profesionality. A že jsem těch šéfů měla za život pár :-).
Nevím, jestli jsem já byla sama sobě dobrým šéfem po několik let
( spíš ne :-) a ostatním, kterým jsem kdy šéfovala já jsem se snažila spíš pomáhat, poradit a nedělat zbytečné dusno.Musím přiznat, že je fakt, že jsem "ráda kontrolovala " .
Můj současný se nehádá ani nebojuje, jen má často "geniální " nápad, a já pak musím vysvětlovat, že je to sice geniální, ale (asi proto) nelegální. Fakt je, že postupně četnost slábne, asi proto, že mu všechno zvetuju a on je z toho smutnej :(
bojuju stále . a stále prohrávám. již se pomalu učím " to nebýt můj stánek " " já nerozumět " ..
někdy si šéf ale vyhlédne zákon, např. něco z bezpečnosti práce, a udělá hroznou scénu, že není vše do detailu podle zákona. ovšem bez nákladů, pokud možno. nevadí , že jiné věci ve velkém rozsahu jsou ignorovány " no to mi můžou. já tady živím lidí, co těžce dělaj, vy jim výdělek nezaručíte "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.