Re: Účetní literatura
Také mě to pobavilo a usmívám se!! Díky Ivo:-)
A tazatelce chci říct, že ji doporučuji bedlivě číst toto forum, samozřejmě něco o účetnictví a zákoníku práce vědět musím, ale jinak se tady naučím víc, než běhat po školení. A často jsou zde probírány problémy, které by mě ani nenapadly, že mohou nastat. Tak hodně zdaru! A krásný den všem!
Děkuji, lepší nálada se hodí vždycky. :-)
Je mi jasné, že tazatelka měla na mysli odbornou literaturu, ale tohle se prostě samo nabízelo a nešlo dolat. :-)
Od příštího týdne mám dovolenou a kromě detektivky si vezu i Obsluhu mzdy a platu od JUDr. Šubrta, abych se po cestě nenudila.
Dobrý den.
Děkuji za pobavení a zvednutí nálady :-)
Jsem za tenhle server (jako účetní téměř začátečnice a mzdová účetní samouk) moc vděčná. Ve volnější chvilce tu diskuze také pročítám a je pravda, že mi to dává hodně. Jsem moc vděčná všem, kdo tu odborně, dobrovolně zadarmo odpovídají i na kolikrát takové zbytečné a "líné" dotazy.
Zrovna teď - děkuji za prima tip na čtení, koukala jsem na popis publikace a určitě si ji také pořídím nebo vypůjčím :-)
Přeji krásnou dovolenou!
Marcela B.
také se musím přidat a poděkovat za to, že tyto stránky existují. Jsem již 10let finanční účetní, ale je pořád se co učit, hlavně si udržujete rozhled i v době když jste na MD. také si ráda čtu ohledně mezd, ikdyž nejsem mzdová, tak jsem se tu hodně věcí naučila, i sama pro sebe, na co si dát pozor, na co mám nárok jako zaměstnanec......, díky všem
Hezký den,
já bych přešla na odpověď k této otázce. Je to úsměvné, co jste tu napsali, ale nikdo na nic seriózně neodpověděl.
Osobně si kupuji pravidelně:
Abeceda mzdové účetní (Anag) - je to velice dobrá praktická kniha se všemi informacemi ohledně mezd.
Dále - protože pracuji ve firmě, kde reportuji účetní výkazy v angličtině, jsem si zakoupila letos tuto knihu a je velmi praktická a je zde vše, co potřebuji (jsou zde výkazy i ostatní věci jak v češtině, tak v angličtině): Zuzana Černá - Praktický průvodce českými účetními výkazy v anglickém jazyce: http://ucetnikancelarbrno.cz/eshop/cs/
Dále si pravidelně kupuji Daně 2014 a předpisy související s přehledy změn - je to též od Anagu.
Samozřejmě kupuji vybraná ÚZ.
Účetní literatury je hodně a dobrý výběr mají např. v Dobrovském nebo ve větších knihkupectvích. Doporučuji si tam zajít podívat a prolistovat si knihy a zakoupit je tam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.