Re: superhrubá mzda pro projekt EU - SP
SHM = 134%
HM = 100%
SZP = 34%
tedy když je maximum 5.500 Kč
hrubá mzda je 4.104
SZP je 1.396
a tyto částky dále dělím v poměru, v jakém máme přiznanou podporu a co jde z vlastních zdrojů. Ale je pravda, že na konci roku
čísla upravuji, podle toho, kolik mi vyjdou čísla celkem. Většinou předělám poslední mzdu ( listopadovou, vyplácenou v prosinci).
U většiny projektů sleduji dohromady s tím, že když se píše poskytovateli dotace průběžná zpráva, dorovnám si poslední měsíc tak, aby mi to sedělo na schválenou částku na ten rok ( jak už jsem psala). Ale když si nejsem ze zadávací dokumentace projektu jistá, jak mám postupovat, obrátím se na hlavního řešitele ( většinou jsme jako spoluřešitelé) a nebo na poskytovatele dotace. Ale obvykle je "manuál" hodně podrobný a dá se z něj vše vyčíst.
Děkuji za odpovědi! Bohužel nic o zaokrouhlování a přesných postupech
na stránkách fondů EU nemůžu najít. (Tak to počítám stejně, jako mzdy.) Popisují tam s odpuštěním kdejakou blbost, ale uvádět konkrétní příklady se ti mizerové bojí. A pak si při kontrolách můžou navymýšlet, že špatně je téměř cokoliv. Původně jsem vycházela z toho, že mzda se vždy zaokrouhluje nahoru. Tak nahoru zaokrouhlím jen pojistné a uvidím, jak to bude vycházet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.