Re: Převod firemního auta do os.vl.
>>>>>Dobrý den, manžel OSVČ má v majetku firmy os. auto.
>>>>>Auto má v TP zapsané na IČ. Při koupi vozu nebyl
>>>>>uplatněn odpočet DPH.
>>>>
>>>>Proč? Důvod? Odpověď je důležitá
>>>Proč DPH nebylo uplatněno? Kupoval starší automobil
>>>r.v. 2007 dovezený z Německa. Při prodeji bylo
>>>uvedeno
>>>-
>>>není možný odpočet DPH. Tu fakturu teď nemám před
>>>sebou, tak nevím co přesně je ve fa napsáno.
>>Ale ještě aby Vás nezmátlo to Německo. Nebylo koupeno
>>v Německu, ale v ČR přes autorizovaný servis VW.
>>Platil to v korunách českému dodavateli.
>
>Takže odpočet DPH nebyl uplatněn z důvodu, že v tu
>dobu nebylo možno u osobních vozidel odpočet DPH
>uplatňovat (cca do roku 2009)?
>
>Pokud je tomu tak, tak normálně vyřadit z obchodního
>majetku OSVČ do osobní spotřeby
Děkuji za rychlou odpověď. Určitě nebyla možnost v té době uplatnit odpočet u os. automobilů. A ještě k tomu vyřazení. Musím dojít na dopravní inspektorát, auto přepsat na RČ, nebo to můžu nechat napsané na IČ. A co s tím posledním odpisem. Ještě letos bych měla odepsat cca 19.000,--. Děkuji
>
Dobrý den, mám podobný případ - vyřazujeme automobil z evidence do osobního užívání. DPH na výstupu nemusíme řešit, na vstupu jsme neuplatňovali. Pokud si auto necháme min.5 let, pak případný prodej nemusíme ani danit daní z příjmů. Pokud prodáme před uplynutím 5 let, daníme prodej daní z příjmu v DAP (v par.10). Je to tak,že? Co jsem ale nikde nezjistila, zda musím provést přepis z IČ na RČ. To, že auto může být jenom na RČ a při zařazení do majetku se nemusí přepisovat na IČO, to jsme se dočetla na více místech, ale obráceně jsem to nikde nenašla. Prosím víte někdo, jak to má být. Chtěli bychom to mít OK.Děkuji moc za rady.
Dobrý den, mám podobný případ - vyřazujeme automobil z evidence do osobního užívání. DPH na výstupu nemusíme řešit, na vstupu jsme neuplatňovali. Pokud si auto necháme min.5 let, pak případný prodej nemusíme ani danit daní z příjmů. Pokud prodáme před uplynutím 5 let, daníme prodej daní z příjmu v DAP (v par.10). Je to tak,že? Co jsem ale nikde nezjistila, zda musím provést přepis z IČ na RČ. To, že auto může být jenom na RČ a při zařazení do majetku se nemusí přepisovat na IČO, to jsme se dočetla na více místech, ale obráceně jsem to nikde nenašla. Prosím víte někdo, jak to má být. Chtěli bychom to mít OK.Děkuji moc za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.