Vlákno názorů k dotazu Důvod pro dodatečné přiznání DPH od Daniela K. - Re: Důvod pro dodatečné přiznání DPH Našla jsem,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2014 11:17

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Důvod pro dodatečné přiznání DPH
    Našla jsem, cituji:
    "Novou skutečností či novým důkazem může být prakticky všechno, co způsobilo v minulosti chybu a v současnosti chceme chybu opravit. Vzhledem k nejasné formulaci zákona, se však postupy jednotlivých FÚ mohou lišit. Z praktického pohledu se za novou skutečnost považují i obyčejná opomenutí: pozdní předložení faktury (Váš případ), či lidské chyby: špatné zaúčtování nebo chybné daňové posouzení nákladu či výnosu, stejně tak matematické chyby."

• 30. 7. 2014 10:11

anonymm (neregistrovaný)

Já bych mu to dala do dalšího Q, vždyť o nic nepřijde, jen Vám přidělává práci. A to dodáčo mu budete dělat zdarma ne? Jsou všichni stejní, jen naše trpělivost je asi bezedná. Hlavně se nerozčilujte, nestojí to za to.

• 30. 7. 2014 10:34

. (neregistrovaný)

Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to dopadne. Díky za podporu

• 30. 7. 2014 14:07

vladík (neregistrovaný)

Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná- tam je potřeba udělat dodatečné.

• 30. 7. 2014 14:35

. (neregistrovaný)

>>>>>Prosím o konzultaci

>>>Já bych mu to dala do dalšího Q, vždyť o nic
    >>>nepřijde,
    >>>jen Vám přidělává práci. A to dodáčo mu budete dělat
    >>>zdarma ne? Jsou všichni stejní, jen naše trpělivost
    >>>je
    >>>asi bezedná. Hlavně se nerozčilujte, nestojí to za
    >>>to.
    >>
    >>Zatím jsem doklady zaúčtovala do 3.Q a uvidím, jak to
    >>dopadne. Díky za podporu
    >Na takové doklady píšu poznámku : obdržela k
    >zaúčtování v 7/2014 a podpis. Někteří vám dají doklady z února
    >ještě v prosinci, to byste nedělala nic jiného než
    >dodatečná přiznání. U vydaných faktur je to ovšem jiná-
    >tam je potřeba udělat dodatečné.

U vydaných faktur pozdě dodaných k zaúčtování dodatečná přiznání dělám, leda že mi klient výslovně na pozdě předaný dokladu nenapíše a nepodepíše, že dodatečné přiznání k DPH nezpracovávat a že následky ponese sám.
    Na jednu stranu chci vyjít vstřích klientovi, na druhou stranu bych v pátek 25.7. v 22. hodin již chtěla mít volno a klid. A ne bolení žaludku z toho, zda podat řádné přiznání včas nebo v pondělí-úterý řádné a pozdě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).