Re: prům. výdělek pro ÚP
Takže to mám správně. Vezmu průměr z minulého čtvrtletí, normálně ze mzdového listu, což je těch 101,27 hrubého na hodinu. Tak nevím, asi je to nějaká jiná sestava. Tyto případy stejně počítám ručně. Tak díky, děvčata a pěkný den.
A počítáte se správným průměrem? Píšete :Vezmu průměr pro minulé čtvrtletí. Vy musíte počítat s průměrem pro toto čtvrtletí, pro 3. čtvrtletí, spočítané z 2. čtvrtletí.
Taky na to koukám. Ve mzdovém listu za čtvrtletí mám uvedený průměr, platný pro dané čtvrtletí, tedy spočítaný z předešlého Q.
průměr pro 2.čtvrtletí byl 101,27 a nyní je pro 3.čtvrtletí 102,31. Řešila jsem to, že jsem se nemohla sejít s počítačem .... ten mi spočítal 13.906,-Kč
Já chápu, ale snad není objevem to, že pro 3,q se používá výpočet průměru z výdělku a hodin za předchozí čtvrtletí , končí-li v 7., použijete průměr platný v 7.(to je vypočtený z 2,q).
Jasně, že to není žádný objev, jen jsem se chtěla prostě ujistit a ještě, že jsem psala, protože bych to jinak "vymlaskla" špatně. Žiju ještě pořád v červnu :-) měla jsem totiž dovolenou :-) Takže díky a přeji pěkný zbytek dne :-)
No jasně, už mi to došlo, PP je konec 31.7.2014 a ne 30.6.2014, trochu jsem se opozdila :-( asi mi to teplo vlezlo na mozek. Průměr pro 3.čtvrtletí je 102,31, takže mi vyšlo 13.556,-Kč ale stejně to není shodné s počítačem :-(