Re: životní pojištění
Nebylo to ve smyslu, že pokud se již zaměstnavatel rozhodne přispívat tak nemůže určit zaměstnanci, u které životní pojišťovny má uzavřít životní pojištění?
Jedná se o benefit, je to něco navíc - zaměstnanec dává něco navíc a dostává něco navíc. Zcela v kompetenci firmy.
>>>Dobrý den, prosím o radu,
>>>životní pojištění poskytnuté zaměstnavatelem je v
>>>dodatku pracovní smlouvy.
>>>Tento dodatek je uzavřen pouze s vedením společnosti.
>>>Je to tak prosím možné?
>>>
>>>děkuji moc za pomoc
>>
>>Ptáte se, zda je možné, aby byl příspěvek na životní
>>pojištění poskytnut zaměstnavatelem pouze části
>>zaměstnanců? Ano, je to možné.
>>Stejně tak, aby jeho výše byla určena v dodatku k
>>pracov
To bývávalo, hovořilo se dokonce o diskriminaci. Nyní z tho zůstalo jen to, že jim nemůže vnutit zrušení své pojišťovny a přechod na tu, kterou zaměstnavatel vybral (spíš, kterým agentem byl zpracován).
i
>>
>Děkuji moc, ano na to jsem se přesně ptala.
>Někde jsem totiž slyšela? že tento produkt musí být
>přístupný všem zaměstnancům firmy.. a netuším, kde bych
>to mohla hledat, kde je tato podmínka
>díky moc
>Blanka
děkuji moc, takže ta podmínka již neplatí, nemusí to být přístupno všem zaměstnancům.
Tak se mi asi něco motalo v hlavě z dřívějška:))
Už z toho opravu blbnu, co platí teď co platilo dřív.
Našla jsem par. 24 odst. 2, písm j) bod 5, a tam není, že by to muselo být pro všechny.. jen v kolektivní, vnitřním předpisu, nebo v pracovní nebo v jiné smlouvě...
děkuji moc
možné to je, že jsem si to popletla, ale pořád se mi něco plete, že to bylo:
produkt životního pojištění musí být přístupný VŠEM ZAMĚSTNANCŮm, pokud to tak není, tak je to v pořádku, - tedy pro mě, která to všechno účtuje, a ví, že se platí jen někomu:)))
a měla jsem obavu jestli jsem něco nedělala špatně
ještě jednou moc děkuji za čas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.