Re: datová schránka-uživatelské jméno
Datová schránka je zřízena na společnost. Když kdokoliv dostane od jednatele přístup do datové schránky, tak to příjemce považuje za zprávu zaslanou společností. Zda to poslal jednatel či zaměstnanec či někdo třetí je pro příjemce jedno.
Hezký den!
No, to si také myslím. Ale slyšela jsem názor, že pokud má právo podepisovat přiznání jednatel, tak ho má posílat on přes své uživatelské jméno a heslo, ne já jako účetní přes své heslo, i když se jedná vlastně o jednu datovou schránku. No tak jsem z toho najednou jelen. Copak na FÚ řeší a poznají, který uživatel jedné datovky poslal přiznání?
Pokud někde někdo říká takový názor, zeptejte se ho na odkaz dle jakého zákona a §. A máte pokoj. Většinou se jeho názor opírá o domněnky.
Jiná věc je vnitřní struktura a pravomoci osob ve společnosti.
Pokud dá oprávněná osoba- jednatel přístupová práva do datové schránky dalším osobám, je srozuměn, že tyto osoby eventuelně "mohou" překročit své oprávnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.