není zač, nápodobně
>>>Prosím o kontrolu. Zaměstnanec má PP (18 000 kč) +
>>>DPP
>>>(10 000 kč) u jednoho zaměstnavatele. Výpočet: SHM 34
>>>120, z toho daň ve výši 3 060 kč a ČM = 22 960 Kč?
>>>Předem moc děkuji
>>
>>Ano. Ovšem zvlášť bych udělala výplatní pásek pro PP
>>a
>>zvlášť pro DPP. Takže 2 čisté mzdy, v úhrnu je čistá
>>mzda 22 960,-. Za předpokladu, že uplatňuje pouze
>>slevu
>>na poplatníka.
>Děkuji. Přeji Vám pěkný den.
Re: není zač, nápodobně
Ale z DPP, pokud je souběhem k pracovnímu poměru, přece nemůžete mít vypočítanou čistou odměnu zvlášť pro DPP a čistou mzdu zvlášť pro prac.poměr. Vždyť při podepsaném prohlášení se oba daňové základy nejprve sčítají, výsledek se zaokrouhluje na stovku nahoru a teprve pak se počítá jedna daň. Nevím, jak by bylo možné vypočítat zvlášť čistou mzdu a zvlášť čistou odměnu a teprve pak to sečíst.
Re: není zač, nápodobně
Na Heliosu jsem kdysi mzdy dělala, ale na tom starém Heliosu, se kterým Heliosáci začínali. Tam jsem měla možnost dát DPP přímo ke mzdě, v té době se z DPP nikdy neodvádělo pojištění a ještě tehdy ani neexistovala superhrubá.
Helios vyjde draho, i když ne tak draho, jako některé jiné programy.
Ale pořád mně není jasné, jak může program spočítat zvlášť čistou z PP a zvlášť čistou z DPP, když jsou daňové základy sečtené, součet zaokrouhlený na stovku nahoru a z toho jedna jediná daň, která se odečítá od součtu hrubé odměny a hrubé mzdy. Jak to pak program rozdělí na 2 čisté?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.