Re: nahlásit v práci rozvod musím?
to není, ale musí se hlásit všechny změny osobních údajů, kdyby jste měla např. exekuci tak k tomu se přihlíží, dále kdyby jste uplatnovala úlevu na děti jak je také postup jiný. cítím v dotazu něco, tak se tomu nebraňte.
Mě to zajímá,ale ze zvědavosti a daním.Slále se říká,že svobodný platí nejvíc....nemám děti ani dluhy atd:-)) jen si ráda držím soukromý doma.
Svobodný zaměstnanec platí při stejné mzdě a stejném druhu pracovního poměru stejné daně jako ženatý zaměstnanec, který neuplatňuje daňové úlevy na manželku a daňové zvýhodnění na děti. Bavíme se ve všeobecné rovině.
Já bych nehlásila nic, až to bude aktuální, pak teprve. A víte proč? Český člověk jízlivý, zlý, přející druhému vše špatné. A která mzdovka drží jazyk za zuby?????
Nezlobte se, ale u mně je zásada č.1 že držím pusu na zámek! Vztah účetní - zaměstnavatel ( nebo klient) je hodně založen na důvěře, kdybych žvanila, nevydělám si ani na slanou voda...
Pokud ten rozvedený nemá daňové zvýhodnění, tak ať to klidně zapře. Ale pokud je několik odpovědí o zamlčení, může si tak nechat poradit i ten, kdo daňové zvýhodnění uplatňuje, a pak je to problém.