Vlákno názorů k dotazu Vystavená faktura od Maci_K - Re: Vystavená faktura A proč jí chce "vyndat" z...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2014 12:38

Maci_K (neregistrovaný)

Re: Vystavená faktura
    A proč jí chce "vyndat" z účetnictví? Tím myslíte celou účetní operaci zrušit?
    To samozřejmě jde, ale co pak s tou platbou v hotovosti, pokud už i tu máte zaúčtovanou? A narušíte si nejspíš i číselnou řadu došlých faktur. Musela byste si je všechny následující přečíslovat. Jak je to dlouho? Kolik máte pak v řadě následně faktur?
    Bych ho poslala kamsi s takovou zbytečnou prací navíc.

• 1. 8. 2014 12:46

. (neregistrovaný)

Doplňující dotaz - jedná se o přijatou fakturu nebo vydanou fakturu? Máte mít "díru" v pohledávkách (a tržbách) nebo v závazcích (a nákladech)?

• 1. 8. 2014 12:50

mirka..p (neregistrovaný)

Tazatelka píše: hradil ji hotově, tak bych to viděla na přijatou fakturu, vlastník si nějaký soukromý nákup nechal napsat na svou společnost a teď si její uplatnění v účetnictví rozmyslel.
    Měla jsem tuhle pěkný příklad, pan vlastník donesl fakturu na materiál, na faktuře v textu byla jen nějaká zkratka a číselný kód.
    Tak jsem si podle kódu našla, že se jednalo o kompletní potápěčské vybavení..... což vzhledem k předmětu činnosti - elektropráce - asi těžko uplatní. Leda by montovali podvodní elektrovedení přes La Manche :o)

• 1. 8. 2014 13:35

Maci_K (neregistrovaný)

:-) Před lety jsem pracovala jako účetní v jedné a.s., velkoobchod z obilovinami. Pan "majoritní akcionář", jak se pan ředitel vždy samolibě představoval, si nechal proplácet z účtu neopreny, potapěčské potřeby, harpunu.... Taky moc prima záležitost. Bez schválení akcionářů, představenstva, to byla chuťovka mu to chodit vracet a vysvětlovat, že takhle by to nešlo. A že to opravdu byly statisícové položky. Trval na tom, že to chce proplácet s firemních peněz. Za dva měsíce po jeho nástupu jsem skončila. Oznámila jsem mu, že tenhle "bordel" si na svědomí vzít nehodlám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).