Re: Vystavená faktura
A proč jí chce "vyndat" z účetnictví? Tím myslíte celou účetní operaci zrušit?
To samozřejmě jde, ale co pak s tou platbou v hotovosti, pokud už i tu máte zaúčtovanou? A narušíte si nejspíš i číselnou řadu došlých faktur. Musela byste si je všechny následující přečíslovat. Jak je to dlouho? Kolik máte pak v řadě následně faktur?
Bych ho poslala kamsi s takovou zbytečnou prací navíc.
Tazatelka píše: hradil ji hotově, tak bych to viděla na přijatou fakturu, vlastník si nějaký soukromý nákup nechal napsat na svou společnost a teď si její uplatnění v účetnictví rozmyslel.
Měla jsem tuhle pěkný příklad, pan vlastník donesl fakturu na materiál, na faktuře v textu byla jen nějaká zkratka a číselný kód.
Tak jsem si podle kódu našla, že se jednalo o kompletní potápěčské vybavení..... což vzhledem k předmětu činnosti - elektropráce - asi těžko uplatní. Leda by montovali podvodní elektrovedení přes La Manche :o)
:-) Před lety jsem pracovala jako účetní v jedné a.s., velkoobchod z obilovinami. Pan "majoritní akcionář", jak se pan ředitel vždy samolibě představoval, si nechal proplácet z účtu neopreny, potapěčské potřeby, harpunu.... Taky moc prima záležitost. Bez schválení akcionářů, představenstva, to byla chuťovka mu to chodit vracet a vysvětlovat, že takhle by to nešlo. A že to opravdu byly statisícové položky. Trval na tom, že to chce proplácet s firemních peněz. Za dva měsíce po jeho nástupu jsem skončila. Oznámila jsem mu, že tenhle "bordel" si na svědomí vzít nehodlám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.