Re: uplatnění DPH z přijaté faktury
Mě faktury dorazí k o obchodníkům po celé republice v červenci, ale oni mi ji přepošlou v srpnu , aktivní spolupracovnice mi je orazí srpnovým razítkem došlé pošty , ale stejně je dám do července. Spíš je to o tom jak jste schopna si to obhájit v případě, že dojde kontrola. Já si to jsem schopna obhájit a vy ?
Doklad měli už od července ? Kdo ho měl ? Kde byl ? Pokud ho nemám fyzicky v ruce, jak mohu vědět, kolik si mohu odpočíst DPH ?Podle mého názoru je rozhodující, aby ho měl člověk, který je za odpočet DPH odpovědný. Jestli ho měli ostatní lidé, není vůbec důležité. Mám doklad ( já fyzicky v ruce), mohu si uplatnit odpočet. Proto jsem napsal odkaz na zákon o DPH.
pokud vím částku k odpočtu, tedy doklad vidím až v srpnu, těžko mohu dát logicky odpočet za červenec, v tu dobu jsem výši odpočtu vůbec nevěděla. a hádat se a dokazovat pak při kontrole
jednolité faktury a dokazovat?? v tomto případě jak ?? to radši odpočet kdykoliv později
Z logiky věci - pokud je faktura zaplacena, musela se dostat do sféry firmy minimálně k datu úhrady. Pak není problém uplatnit odpočet DPH dřív, než pracovnice z podatelny, vracející se z dovolené, dá na fakturu razítko.
Na částku odpočtu jsem se ptala, zda stojí složité dokazování vůbec za to.
Mám za to, že pokud je to tak velká firma, že má podatelnu, tak má i směrnice o oběhu účetních dokladů. A podle té by se měla účetní řídit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.