Re: Pořízení zboží nebo dovoz?
souhlasím, že jde o dovozy, ale myslíte si, že se ten 2. případ vůbec uvádí do přiznání k DPH - dle §2 odst. 1 písm. d) je předmětem daně dovoz s místem plnění v tuzemsku a tady se mi nezdá, že místem plnění je tuzemsko
a v Rakousku jste i platili jejich DPH?
ještě jsem našla v §12 odst. 1 - místo plnění při dovozu
záleží, kde bylo zboží propuštěno do volného oběhu, zda v ČR nebo v Rakousku (tam je i místo plnění) - dle vašeho dotazu soudím, že v Rakousku a proto jde v ČR mimo přiznání k DPH
jinak by to bylo při propuštění zboží do režimu tranzitu
Děkuji za reakce.
V Rakousku nic neplatíme. Platíme korejskému dodavateli za zboží a tuzemské firmě za vedlejší náklady (deklarace, atd.).
Zboží je propuštěno do VO v Rakousku, myslíte tedy, že se nikde neuvádí? Je jasné, proč to FÚ nesedí, my to vykazujeme jako pořízení z EU a oproti tomu není protistrana.. Paní z FÚ byla taky zmatená a nebyla si jistá.
ne, jak jsem vám už výše uvedla, záleží, do jakého režimu se propusti a podle toho se posoudí místo plnění
pokud máte propuštěno do režimu volného oběhu v Rakousku, místo plnění je tam a DPH by se mělo odvést tamtéž
pořád jste nenapsala, v jakém režimu a kde máte propuštěno a zda jste platili někomu DPH
nejde o pořízení zboží a teď je otázka, zda jde o dovoz s místem plnění v ČR nebo v Rakousku
radím vám vzít doklady, co máte k dovozu, a obrátit se na daňového poradce, tady to zřejmě nevyřešíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.