Re: Nepl.volno + inval.důchod
S neplaceným volnem musí zaměstnavatel souhlasit. Požádejte zaměstnavatele o mimořádnou lékařskou prohlídku, je povinen vám vyhovět. Pokud závodní lékař do posudku napíše, že jste dlouhodobě neschopen vykonávat danou činnost, pak by se ZP ukončil dle § 52e ZP. Což by bylo pro vás nejlepší řešení.
Jestliže má II. stupeň invalidity, může mít zaměstnavatel pro něj jinou vhodnou práci , kterou by mohl vykonávat a potom ho na ni převede.
V tomto případě bych spíše dala výpověď sama, to zaměstnavatel nijak nemůže ovlivnit a v průběhu výpovědní doby , vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu asi nebude problém znovu onemocnět, třeba i u jiného lékaře.
Ale nějak nechápu o co zaměstnavateli v tomto případě jde.
Tak do toho nám snad nic , ale opravdu vůbec nic není. Jestli jste nikdy nebyla v takovéto situaci, tak buďte ráda, že jste se o ničem takovém nemusela rozhodovat. A jestliže lékař navrhl chemoterapii, tak zřejmě má dost podkladů pro takové rozhodnutí a o zdravotním stavu asi pochybovat nebude. Nebo myslíte, že to byl pokus - omyl ?
Pokud mu ukončili neschopenku, tak to zřejmě nebyl pokus-omyl.
Nebo si myslíte, že vážně nemocnému pacientovi ukončí neschopenku ? Tak takového člověka jsem ještě neviděl.
Já mám kole sebe hodně lidí, kteří léčbu úspěšně zvládli, proto to nechápu. Mám známého, který léčbu podstoupil a v průběhu léčby chodil do práce (pracoval fyzicky), protože mu to psychicky pomáhalo. Pan si dostatečně neuvědomuje, že hazarduje se svým zdravím a životem.
Já nezpochybňuji Vaši inteligenci, ale jestli ty moje příspěvky do diskuse (s kterými jsem mimochodem ztratil dost času) aspoň trochu přispěly k tomu, že se pan třeba zamyslí nad možnou léčbou a možná přehodnotí svoje rozhodnutí, tak to splnilo svůj účel. Samozřejmě-rozhodnutí je pouze na něm, je to jeho zdraví a jeho život.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.