Re: zaměstnání " praktikantek"
Pátrám ...pátrám a dostala jsem se ke smlouvě se školou ...a tady se píše v jednom z bodů ...Dodávající organizace poskytně žáků finanční odměnu za produktivní činnost v souladu se školským zákonem č. 561/2004 Sb. §122. Odměnu vyplatí žákovi dodávající organizace. Jdu to přečíst ..., ale jsem tedy už přesvědčena, že uzavření DOPP dle Zákoníku práce asi nebude dobře ?
Díky Vám všem. Už jsem snad v obraze. Mzdy mám s 20 Kč/hod ...splňuje to požadavky 30% minimální mzdy. A žádné odvody ani daň.
Jediné co si myslím, že je chyba jsou ty DOPP dle zákoníku práce , jestli by případná kontrola neřekla , že v případě podepsání DOPP měla bát minimální mzdy .... ? Co myslíte ?
Vy s učni nebudete nic uzavírat, protože vy máte smlouvu se školou. Měla byste mít i protokol o převzetí žáků (jmenovitý seznam žáků), bývá součásti smlouvy. Ve svém mzdovém programu byste si měla vytvořit novou mzdovou složku - učni. Nemůžete je dávat do mzdové složky DPP - protože by vás nepustili hodiny (u DPP je pouze 300 hod. za kalendářní rok).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.