Re: Faktury bez razítka
tak jsem si kontrolovala loňské faktury a z53 faktur mají podpis a razítko jen 3. Telefon, internet, to je z e-mailu. Ostatní jsou materiál, které chodí poštou a jsou také bez razítka a podpisu, tak jsem se trochu zalekla, neboť já pošlu fa e-mailem a ještě poctivě podepsanou s razítkem.
ale děkuji
Razítko neřeším od doby, kdy "můj" první podnikatel prohlásil, že žádné razítko nemá, mít nebude a ať se úřady třeba postaví na hlavu. V roce 1994 říct úředníkovi, že někdo nemá a nebude mít či odmítá mít razítko bylo jako mávat před býkem červeným hadrem.
A víte co - neměli šanci.
A co se podpisů (ať už fyzických či elektronikých) týků, tak jsou povinné jen co se týká dokladů uvnitř firmy. Netýká se to dokladů, co jdou "ven".
Mám klienta, který trvá na orazítkovaných a podepsaných fakturách, protože hodně fakturuje státním a polostátním institucím a tam jsme marně vysvětlovali, že nemusíme faktury podpisovat a razítkovat. Klient se v rámci dobrých vztahů nechtěl přít, takže razítkuju jako na poště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.