Re: Hlavní pracovní poměr 120h/měsíc
>>Dobrý den.
>>
>>Lze sjednat hlavní pracovní poměr například
>>120h/měsíc, aniž by byl stanovený termín pracovní
>>doby? Jde mi o
>>to, zda nebude problém s pojišťovnou popř. prac.
>>úřadem něbo s něčím jiným.
>>
>>Děkuji Vám.
>Co to je "termín pracovní doby"? Hlavní a vedlejší PP
>se už nerozlišuje.
Uvedu příklad. Pracoval jsem 8h/den, ~160h/měsíc. Chci ~128h/měsíc, což je jeden den v týdnu volno. Paní učetní mi říkala, že musím říct, který den to bude, aby to mohla uvést do dodatku smlouvy. Já to ale dopředu nevím, a vyhovovalo by mi, kdyby jsem měl ~128h/měsíc aniž bych říkal, který den v práci nebudu. Samozřejmě, že to záleží na nadřízeném atd. ale tam právě problém není. Paní učetní říkala, že to nejde skrz pojišťovnu nebo sociálku.
Já si myslím, že stačí přepsat ve smlově z 40h/týden na 32h/týden a mělo by být vše v pořádku.
Děkuji Vám za vysvětlení.
Re: Hlavní pracovní poměr 120h/měsíc
Pracovní doba se vztahuje k týdnu, týden je 7 dnů po sobě jdoucích (nejedná se o kal. týden). Jednalo by se o sjednání kratší pracovní doby, např. 32 hodin týdně. Je-li kratší PD takto sjednávána, zároveň je sjednáváno její rozvržení (pracovní dny, začátek a konec směn). Znát harmonogram směn je nutné z několika důvodů, mj. pro uplatnění práva na náhradu mzdy v době dočasné pracovní neschopnosti, placení svátků apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.