Vlákno názorů k dotazu Dědictví od . - Re: dědictví Probíhá již dědické řízení? Dle mého názoru...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2014 9:19

. (neregistrovaný)

Re: dědictví
    Probíhá již dědické řízení? Dle mého názoru by se melo nejdříve vyporadat společné jmění manželů. A majetek nabytý před manželstvím do SJM nespadá. Peníze z výše uvedeného daru by neměly byt předmětem dědického řízení. Predpokladem je, se se budete aktivně starat - pokud jsou napr. peníze na úctu, který se bude předkládat notáři, tak on sam od sebe nebude vědět, ze jsou z doby před manželstvím.

• 12. 8. 2014 9:44

marta51 (neregistrovaný)

děkuji,dědické řízení již začalo,manželovi děti mě vyhrožují, že mě nechají zkontrolovat bankovní účet, protože jsem z těchto penez / z prodeje nem./ dala část mým dětem,navíc jeden z jeho dětí mě dluží peníze, které mě nebyl schopen skoro po tři léta vrátit, notář s tím nic nebude dělat, protože to mám jen na výpisu z banky, kde je uvedeno jméno a půjčka, smlouvu nemám, protože to chtěl hned a ted se brání s tím že bude odporovat. Máte ještě k tomu radu? Trochu mě to sklidí, prožila jsem si se zesnulým manželem dost utrap a ted ještě došlo na drancování v bytě a proto mu to nedaruji.

• 12. 8. 2014 12:21

. (neregistrovaný)

Máte výpis z bankovního účtu před uzavřením manželství, to by měl být důkaz pro určení majetku-peněz pro SJM. S půjčenými penězi notář nic udělat nemůže. Byly to Vaše peníze. Ne Vašeho manžela.
    Ale hlavně, jak bylo rozděleno SJM? Ohlídejte si to. Najděte si schopného právníka, i když to bude něco stát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).