Re: Odměna při pracovním výročí a rod. d
U vás mzdová účtárna rozhoduje o tom, kdo dostane odměnu a kdo ne ? Pokud máte ve vnitřním předpisu, že zaměstnankyni odměna náleží, pak ať jí mzdová účetní odměnu kouká vyplatit. Samozřejmě, odvede z toho SP a ZP a měsíc, ve kterém bude odměna vyplacena, nebude ve vyloučených dobách.
Vedoucí dal návrh na odměnu - ten tedy někdo buď musel schválit nebo ne. A určitě to nebude mzdová účetní.
U nás se také nedávají odměny, pokud je pracovnice na MD, RD, protože máme uvedeno "lze poskytnout", takže podaný návrh veoducího prostě zaměstnavatel neschválí.
Takže musíte si ujasnit kompetence.
no já nevím, já jako žena bych to za diskriminaci nepovažovala. Vemte si, že někdo může být na MD a následně RD třeba 9 let za sebou a měl by nárok na odměny, přestože za 9 let ani nepřeložil papír. Ale to opravdu velmi záleží na tom,jak je ten vnitřní mzdový předpis sepsaný.
Přesně tak. Já jakožto pamětník přesně tohle pamatuji. Žena nastoupila do práce, po zkušební době omarodila a plynule byla doma se třemi dětmi 9 let. Takže pracovala 3 měsíce a potom jen čerpala - dovolené a tuším že jí to tak nějak dobře vycházelo, že měla čerpáním dovolené splněnu podmínku 60 dnů pro další rok, takže opět nárok a k tomu ještě odměna za 5 let trvání pracovního poměru - uznejte , že diskriminační to je, ale vůči těm, kteří pracují.
Stejně tak jako považuji za diskriminační ale v opačném slova smyslu to, že pro zápočet praxe se péče o dítě započítává až do výše 6 let, ovšem když budete dělat jinou práci, než pro kterou se zápočet dělá, nezapočte se vám nic.
Takže je to opravdu dost relativní co je a co není diskriminace. A navíc tam máte "k ocenění pracovních zásluh" a ty opravdu na MD nebo RD má těžko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.