Re: exekuce + vdovský důchod
paní má vdovský důchod, ze kterého se sráží také exekuce. Chtěla jsem vědět, kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku, stejně jako to dělám, když jsou v PN.... existují také ex.příkazy, kde jsou uvedeni dva a více plátců a tam pak soudní exekutor uvede, kdo uplatní nezabavitelnou částku. Pokud je jeden plátce,uplatní jen on a sráží. Ale navíc, pokud jsou uvedeni dva plátci, máme povinnost srážet i my a to bez ohledu na to, že jsou třeba až pátí v pořadí. Tak se ptám, za jaké třetiny?
Nerozumím, jaké páté pořadí? Vy i sociálka musíte mít na 1. pořadí tentýž exekuční příkaz. Nemůže to být tak, že Vy budete srážet pro exekuci A a sociálka pro exekuci B. Prostě Vy i sociálka se musíte shodnout v seřazení exe příkazů.
A pak Vy i sociálka srážíte ve prospěch toho 1. v pořadí. Kdo z vás uplatní nezabavitelnou částku se podle mě musíte domluvit, pokud to není soudem určeno. Většinou ji uplatní zaměstnavatel a dává na vědomí tomu druhému "srážeči", jaká výše nezabav. částky byla uplatněna.
Ano, to chápu, pokud se jedná o PN, tak je to tak, ale pokud je to prý důchod, tak je to takto. Také jsem se divila, že má paní na OSSZ jíné číslo jednací a pro to sráží a já bych měla srážet pro jiné. Ale prý jezdí na školení do Prahy a je to běžná praxe. Tak fakt nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.